Foto: martttinka
Chutná večera vždy poteší :)
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
45 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Dáme variť lasagne. Na oleji opražíme na polovičky nakrájané olivy a pretlačený cesnak. Zalejeme 4 paradajkami, kt. sme si pokrájali na kocky. Dusíme asi 20 minút. Dochutíme soľou a bazalkou.
-
2
Pripravíme si bešamel - múka(približne dve lyžice) ,maslo a smotana. Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme. Ochutíme soľou a vegetou.
-
3
Na malý plech navrstvíme: cestoviny, paradajková omáčka, cestoviny, šampiňónová omáčka, cestoviny, 4 paradajky pokrájané na kolieska a nakoniec to posypeme syrom. Dáme zapiecť asi na 15 minút.
keď raz sa lasagne varia, raz nie ... kdesi som čítala, že vaječné sa majú variť a bezvaječné sa variť nemusia ... alebo naopak? už nie som si istá ...
Grainna, to potom nerobíš zásmažky?, čo je na bešameli zlé, veď sa prepečie. Potom by tá omáčka musela byť hutnejšia. Ale dá sa aj tak, veď je viacej spôsobov, myslím si.