Úžasné lasagne

martttinka - fotkamartttinka, 12. marca 2011

Chutná večera vždy poteší :)

6
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 sáčok
2 strúčiky
8 ks
 plátky
2 ks, (v konzerve)
 na posypanie
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Dáme variť lasagne. Na oleji opražíme na polovičky nakrájané olivy a pretlačený cesnak. Zalejeme 4 paradajkami, kt. sme si pokrájali na kocky. Dusíme asi 20 minút. Dochutíme soľou a bazalkou.

    Úžasné lasagne - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si bešamel - múka(približne dve lyžice) ,maslo a smotana. Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme. Ochutíme soľou a vegetou.

    Úžasné lasagne - obrázok 2
  3. 3

    Na malý plech navrstvíme: cestoviny, paradajková omáčka, cestoviny, šampiňónová omáčka, cestoviny, 4 paradajky pokrájané na kolieska a nakoniec to posypeme syrom. Dáme zapiecť asi na 15 minút.

    Úžasné lasagne - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
kedy sa ja na tie lasagne odhodlám ... tieto vyzerajú super .. KK
keď raz sa lasagne varia, raz nie ... kdesi som čítala, že vaječné sa majú variť a bezvaječné sa variť nemusia ... alebo naopak? už nie som si istá ...
hubarka35
no ja neviem tiež ktoré sa varia a ktoré nie,ja zas som ich ani raz nevarila ked ich robim,a krásna napučia a zmeknu od omáčky v rure a plech prikrivam alobalom ked pečiem,pred dokončenim odokrijem a zapečiem ešte.
alenka0901
Lazane nevarím, dávam ich do pekáča surové. Zmäknú od omáčok. Tiež ich prikrývam alobalom, pred koncom pečenia odokryjem, navrch ešte nastrúham syr a dopečiem. Tento recept nepoznám a ukladám do KK.
tetrisss
Nejako som sa este neodhodlala na lasane, ale normalne ma to pri pohlade na tvoj recept laka, same dobre veci, musia byt chutne.
vrabcek1
Ja lazale len tak trošku obvarím vo vode, nie moc namäko a potom s nimi pracujem, tak sa mi to osvedčilo. Ale každá gazdinka má svoj postup hlavne aby bol výsledok dobrý.
grainna
Neznášam ten bešamel,myslím si, že to určite pôjde aj bez neho. Veď tam je tá omáčka. a nemyslím, že by to s tým bešamelom bolo neviem ako diétne!
evanaaa
Lasane som robila len raz, s mletým mäsom, už sa ani nepamätám na chuť, ani ako som ich dávala, bolo to dávno. Len viem, že boli s bešamelom, lebo ten sa väčšinou používa na ich zaliatie.
Grainna, to potom nerobíš zásmažky?, čo je na bešameli zlé, veď sa prepečie. Potom by tá omáčka musela byť hutnejšia. Ale dá sa aj tak, veď je viacej spôsobov, myslím si.
abend
Na obale od lasagni výrobca uvádza či ich treba variť, podľa toho treba postupovať, ja mám tiež skúsenosti, že ich nevarím, na lasagne existuje množstvo receptov, dôležité sú vždy omáčky, či už bešamelová, alebo paradajková, ja dávam omáčku aj na dno zapekacej misy a na to kladiem prvú vrstvu lasagní.
martttinka
neviem či by sa tá druhá vrstva dala urobiť bez bešamelu, a áno, každá gazdinka ma iný spôsob :)
julica
@martttinka , prijmi malý tip na vylepšenie: bešamel namiesto vegetou ochuť čerstvo zomletým čiernym korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. je to naozaj rozdiel :)
cchikung
Tieto lasgne musia byť výborné .Zaujali ma pretože sú bez mäsa.Ja som si zatial robila cesto na lasagne len sama doma.Sú dobré a trocha iné,ako tie talianske. Asi robím hustejší bešamel a potom sa dajú pekne krájať. Taliani si kupujú cestoviny aj bešamel už hotové a potom sa toľko nenatrápia s ich prípravou.Majú ich pekne roztečené a lahodné.
najky83
Sú úžasnéééééééé.Do bešamelu som dala trocha syru Bambino čo som mala v chladničke a nemusela som davat tolko múky.Inak,to bola moja lasagne premiéra.
linocka
ja lasagne nikdy nevarím, ak je omáčky dosť, určite dobre napučia a nebudú tvrdé, namiesto bešamelu môžeš použiť kyslú smotanu alebo biely jogurt, rozmiešanú s cesnakom a iným korením aké máš rada
root
Šampiňóny v konzerve sú úžasné, len čo je pravda...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia