Foto: matus113
Rizoto, ako ho nepoznáme.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninový vývar, do ktorého dáme rajčinové pyré a rozvaríme. Na rozhorúčenú panvicu s olivovým olejom pridáme krevety a pomiešame. Po asi 5 minútach pridáme nastrúhaný cesnak, premiešame a podľa potreby pridáme olivový olej. K urobeným krevetám pridáme konzervu lúpaných rajčín. Premiešame, osolíme a pridáme ešte jeden rajčinový pretlak. Všetko spolu rozvaríme a vypneme. Do pripravených kreviet pridáme malú lyžičku cukru, aby sme zrazili kyslosť rajčín.
- 2
Pripravíme si novú panvicu, do ktorej pridáme trochu olivového oleja a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľu osmažíme. Keď začne cibuľka hnednúť, pridáme asi tak 100 g masla, ktoré necháme rozpustiť. Do rozpusteného masla pridáme ryžu, ktorú za stáleho miešania ľahko osmažíme. Do osmaženej ryže budeme postupne pridávať zeleninový vývar. Pridávame ho, pokiaľ nebude ryža hotová. Stále miešame. Po približne 20 minútach sme minuli asi liter vývaru.
- 3
K hotovej ryži pridáme zmes kreviet a rajčín. Všetko spolu premiešame a ešte chvíľu povaríme. Do hotového rizota pridáme čierne korenie a soľ. Každý podľa svojej chuti. Ďalej pridáme postrúhaný parmezán a nasekanú čerstvú bazalku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked sa varia krevety, najprv sa zohreje hned sa don vlozi cesnak a niekolko sekund na to krevety.....
Krevety sa nemaju dlho prazit, potom su neni chumkave ale gumovo tvrdeee..