Tomatové rizoto s krevetkami

matus113 - fotkamatus113, 17. októbra 2010
Tomatové rizoto s krevetkami
Foto: matus113

Rizoto, ako ho nepoznáme.

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 na posypanie
100 g
2 ks
1 ks
500 g
1 ks
5-6  - strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninový vývar, do ktorého dáme rajčinové pyré a rozvaríme. Na rozhorúčenú panvicu s olivovým olejom pridáme krevety a pomiešame. Po asi 5 minútach pridáme nastrúhaný cesnak, premiešame a podľa potreby pridáme olivový olej. K urobeným krevetám pridáme konzervu lúpaných rajčín. Premiešame, osolíme a pridáme ešte jeden rajčinový pretlak. Všetko spolu rozvaríme a vypneme. Do pripravených kreviet pridáme malú lyžičku cukru, aby sme zrazili kyslosť rajčín.

  2. 2

    Pripravíme si novú panvicu, do ktorej pridáme trochu olivového oleja a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľu osmažíme. Keď začne cibuľka hnednúť, pridáme asi tak 100 g masla, ktoré necháme rozpustiť. Do rozpusteného masla pridáme ryžu, ktorú za stáleho miešania ľahko osmažíme. Do osmaženej ryže budeme postupne pridávať zeleninový vývar. Pridávame ho, pokiaľ nebude ryža hotová. Stále miešame. Po približne 20 minútach sme minuli asi liter vývaru.

  3. 3

    K hotovej ryži pridáme zmes kreviet a rajčín. Všetko spolu premiešame a ešte chvíľu povaríme. Do hotového rizota pridáme čierne korenie a soľ. Každý podľa svojej chuti. Ďalej pridáme postrúhaný parmezán a nasekanú čerstvú bazalku.

Diskusia k receptu

Vymazať
marienka44
Rajc. pyre chyba v rozpise surovin. Je to to iste ako rajc. pretlak? Nemozu sa pouzit aj cerstve rajciny, ktore este predavaju teraz na trhu?
Vymazať
bozulka
@marienka medzi rajč,pyré a pretlakom nie je veľký rozdiel,pretlak je jemnejší,pyré chutí viac po čerstvých rajčinách a nieje v plechu.To mám ja osobne radšej.Ja to určite vyskúšam.
Vymazať
violetacamorova
Výborný recept, už dlhšie sa chystám spraviť krevety, tento tvoj recept vyzerá veľmi chutne a aj rizoto je moje obľúbené jedlo tak sa teším a vďaka za recept, všetko dobré prajem!
Vymazať
používateľ nemá avatar
s9
s9
Ja používam ol.ol. denne. často cestujem do Talianska a tam v rodinách ho tiež tak používajú. Už si bez neho neviem predstaviť varenie. Jedlá rada zjemňujem trochou masla. V slovenských jedlách ho tiež používam aj na dusené mäaso. Vyprážam na našich olejoch asi 4x v roku.
Vymazať
tetra
matus mas tam opacny postup...
ked sa varia krevety, najprv sa zohreje hned sa don vlozi cesnak a niekolko sekund na to krevety.....
Krevety sa nemaju dlho prazit, potom su neni chumkave ale gumovo tvrdeee..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia