Najlepšie špagety :-)

vanilka111 - fotkavanilka111, 6. januára 2012

Toto je veľmi jednoduchý recept ani nie tak na špagety (tie kupujem v Lidli- z tvrdej pšenice),ale skôr na omáčku,ktorá je zdravšou variantou tej pravej z mletého mäsa. Používam vždy sójovú drť a moje deti vôbec nevedia,že nejedia mäso. Keď ich u nás niekto ochutná,vždy si pýta recept. Dúfam, že sa aj Vám zapáči..

6-8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

2 menšie kusy
1 balenie
0,5 dl
1 kocka
1 fľaša
 podľa potreby
  strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si upražíme do zlatova nakrájanú cibuľu a kým sa nám pekne praží,zatiaľ si v bujóne uvaríme sójovú drť. A dáme si aj variť vodu na špagety,potom sa nám to pekne uvarí naraz. :-)

    Najlepšie špagety :-) - obrázok 1
  2. 2

    Na opraženú cibuľu dáme scedenú a vytlačenú drť a krátko posmažíme s koreninami- oregano,bazalka a vegeta- oreganom nešetríme. Do toho vylejeme jeden celý kečup a ešte fľašku vypláchneme čistou vodou kľudne aj 2dl a vylejeme do toho.

    Najlepšie špagety :-) - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľku necháme prevrieť,ochutnáme či netreba pridať trochu cukru,lebo niekedy je kečup kyslejší. Povaríme cca 5 minút a môžeme podávať na špagetách posypané syrom. Žiadny kečup navrch už nie je potrebný. Dobrú chuť!!

    Najlepšie špagety :-) - obrázok 3

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Omacku zo sojovej drte som este neskusala, ale laka ma to. Spravim ju vsak trochu inak, zivsie, menej synteticky: pouzijem domaci pretlak, nedam vegetu, bylinky dam az na konci, aby nestratili vonu a hlavne pridam cesnak. Nuz a nastruham parmezan alebo nic. nech sa stane :)
Moja dcéra zje špagety iba vtedy, ak ich robím zo sójovej drte. Podotýkam, že inak je mäsožravec. Sú výborné.
nám tiež vyhovujú aj svojou hrúbkou, nerozvárajú sa a nie sú mazlavé. už som viackrát chcela kúpiť špagety inde,ale bud vyzerali v balíčku,že sa pri varení rozlámu na kúsky,alebo boli pritenké.. :-)
presne takto sa spravidla pripravujú a servírujú cestoviny na SKK, naspodu takmer vysušené cestoviny (špagety sa zvyknú aj nalámať aby sa nedali jesť vidličkou), potom nejaká omajda (tej nerozumiem za máčny mak, nejaká divoká...) a na záver nevhodný typ syra.


@Vanilka111 dve veci ma zaujímajú nepríde ti 45minút na prípravu cestovín nejak málo? ten nôž je k čomu určený?
1. máš pravdu,nôž som tam dala omylom,samozrejme používame vidličku a lyžicu
2.moje špagety ešte nikdy neboli vysušené ani rozlámané
3.špagety samotné nevarím viac ako 2O minút-nieto ešte 45,to je celkový čas prípravy jedla
4.ak sa Ti nepáči,tak čítaj iné recepty..
Doposiaľ som používala sojovú drť len do mletého mäsa. Toto ma zaujalo. Najbližšie určite vyskúšam. Ďakujem za recept.
Odkaz pre "najmúdrejšie" kritičky: Prečo neberiete túto stránku za odvahu a pomoc od tých žien, ktoré to tu zverejnia aj pre ostatných, ktorí si chcú obohatiť jedálniček? Prečo musíte byť také zlé /zlí/?
@motyka ja by som nepindal ale keď je tento recept zaradený do kategórie "Talianska kuchyňa" tak ja hovorím že je zlý (suroviny, postup, prezentácia)
ak by bol v kategórii "Slovenská kuchyňa" tak je to v poriadku .......

...neber tento virtuálny priestor ako stretnutie svedkov ......... kde sú všetci na seba sladučký ako baklava, a vhodné sú iba kladné komentáre prípadne žiadne, zmier sa a počítaj s tým že keď ideš s niečim na verejnosť tak môžeš byť predsa konfrontovaná aj s iným názorm ......... vieš ja som taká postavička ktorá okrem receptov pridáva tiež ironické, uštipačné a kritické komentáre, ....

Pridaj komentár k receptu: