
Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Sedliacky bochník
Je to starý, overený recept od mojej mamy, upravený pre domácu pekáreň.

Makový koláč
V sobotu nám išlo na chuť niečo sladké a nevedela som čo na rýchlo upiecť tak ma...

Hranolkový nákyp
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru, s dobrým zeleninkovým šalátom, kyslou kapustou, alebo...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Pečený mořčák (mořský vlk) plněný zeleninou
Při nákupu jsem neodolal a koupil si dva menší mořčáky chutné (mořské vlky). Byli tak akorát,...

Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Tapiokový puding
Priateľky sa ma pýtali, čo s tapiokovými perlami, ktoré si všimli v niektorých obchodoch...

Mramorované pusinky
Tento recept pridávam pre tých, ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti. Za moju prvotinu v šestnástke...

Jablkový elegán
Výborne chutí, vonia aj výborne vyzerá. Padol mi do oka. Upiekla som ho v nedeľu....

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Nepečené dobošové rezy za 20 minút
Tieto rezy som si vymyslela v casovej tiesni a je to vyborny a superrychly recept ktory nasa...

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Domažlické koláče virtuálnym kamarátom
Skvelý virtuálny kamarát nám daroval rýchlokysky od Tupperware, ktoré som doteraz nepoznala, ale dnes som jednu vyskúšala...

Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...

Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

Vajcová plnka so šampiňónmi
Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré...

Krémová polievka z listov reďkovky
Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé...

Kvasené uhorky
Veľmi chutná kyslá príloha, ktorú si teraz v lete môžete hocikedy pripraviť. Jednoduché, rýchle a dobré....

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Kysnutý posúch plnený zemiakovou kašou
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho tatu, tak som sa ho rozhodla naučiť....

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Knedličky hop do vody
Je to starý slovenský recept. Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy, keď má...