Teľacie fašírky s rozmarínom

Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Teľacie fašírky s rozmarínom
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie

Suroviny

250 g
3 PL
1 ks
3 PL
1/2 strúčika
2-3 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm. Z nej vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré potom vyprážame v oleji. Hrušky pokrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 mm.

  2. 2

    Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky a prikryjeme druhým kolieskom z bryndze. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Bryndza je moderný syr so špecifickou chuťou a jemne pikantnou arómou, ktorá si zaslúži viac ako pár tradičných jedál. Vynikajúca je v kombinácii s bylinkami či ovocím.

Diskusia k receptu

tinca
Ja robím klasické maličké fašírky a na to napichujem zavárané liči. Tiež je to dobré a dozdobím vňaťkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia