Teľacie fašírky s rozmarínom
Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm. Z nej vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré potom vyprážame v oleji. Hrušky pokrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 mm.
- 2
Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky a prikryjeme druhým kolieskom z bryndze. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
- 3
Bryndza je moderný syr so špecifickou chuťou a jemne pikantnou arómou, ktorá si zaslúži viac ako pár tradičných jedál. Vynikajúca je v kombinácii s bylinkami či ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu