Foto: izabella929
Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky a veru tento môj hot-dog je potrebné zajedať Zobraziť celý popisToto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky a veru tento môj hot-dog je potrebné zajedať kopou paradajok, lebo je to sýte jedlo...veľmi rýchle hotové, chutné a ani finančne nenáročné..možno sa vám zapáči a vyskúšate tento recept..rada vymýšľam nové veci, no posúdťe, či sa mi to podarilo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som si vybrala z mrazničky domácu neúdenú klobásku..nechala ju odmraziť..
-
2
dala som do rajničky vodu a klobásku som nechala variť..
-
3
pokiaľ sa klobáska varila, pripravila som si kvások na lángoše...múku som preosiala, pridala soľ, celú rascu a pridala som vykysnutý kvások...vypracovala som cesto..zakryla čistou útierkou a nechala vykysnúť pol hodinu.../mám droždie z Maďarska a to vykysne veľmi rýchle/
-
4
vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku vysypanú múkou..
-
5
klobáska sa uvarila a pokrájala som ju na 4 rovnakú kúsky..
-
6
z cesta som urobila malé bochníčky...a do každého som zabalila klobásku..
-
7
zabalené som nechala podkysnúť 15 min..zatiaľ som si pripravila bravčovú domácu masť na vyprážanie...vyprážala som v malej rajničke, aby boli hod-dogy ponorené čím viac v masti a počas pečenia som rajničku zakryla pokrievkou a znížila plyn...aby sa dobre prepiekli..
-
8
vyprážala asi 5 min...počas vyprážania som otáčala dokola, aby sa celý opiekol...
-
9
hotové hod-dogy...z ostatného cesta, do ktorého som nezabalila klobásku,som vypiekla lángoše...
-
10
hotové som naservírovala s veľa zeleninou na taniere a posypala strúhaným syrom..prajem vám dobrú chuť..
No já ty párky taky moc nekupuju, ale jiná varianta při pohledu na tu mňamku mě nenapadla, když nemám možnost dostat se k domácímu, které je nej....