Pištova paštéta

gabec - bez fotkygabec, 9. januára 2011

Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
3/4 - 1 kg




Postup

  1. 1

    Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný podbradok, a mäso, udusíme skoro do mäkka, poslednú pridáme pečeň, podusíme úplne do mäkka. Hotové pomelieme na mäsovom mlynčeku a následne rozmixujeme najemno, Osolíme a okoreníme podľa chuti. Následne dáme do pohárov a sterilizujeme.

Diskusia k receptu

vodnarka
Koľko musí trvať sterilizácia?Pre mňa je to dôležité. Vďaka...
gabec
mala by trvať hodinu pri 100 stupňoch
wevewe
asi je na mna este prilis skoro...precitala som ze: "Piškótová paštéta" tak som rozmyslala, ze zvlastny nazov... no a potom citam: bravcove stehno, bravcova pecen...a kde je ta piskota????
ale ukladam ;-)
evanaaa
Vidíte, ako nás oči klamú, ja som to tiež len prebehla očami, a že piškótová.... Ale vypadá dobre, len sa chcem spýtať Gabec, ten lalok musí byť surový, lebo neviem, či taký kúpim, majú ho málokedy ( u nás).
jarunka
Ja to ukladam pre nasich priatelov. On doma udi slaninku, aj maso a pred Vianocami rozdava. Raz urobil aj tlacienku, vsetko velmi dobre, tak mu dam aj toto skusit. Uz sa tesim, ze ochutname nieco nove :-))
gabec
@evanaaa , lalok treba surový, skús mäsiarstva, kde sami rozoberajú mäso, tam by sa mal dať zohnať, alebo ludí čo robia zabíjačku doma
modrykamen
A ešte 2-3 strúčiky cesnaku a trošku nastrúhaného muškátového oriešku.Kto by chcel výraznejšiu chuť, môže do mixéra pridať aj 250g moravskej slaniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia