Foto: sladkacokolada
na 180°C °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Do snehu zašľaháme kryštálový cukor. Primiešame žľtka , celé spolu prešľaháme. Do múky pridáme prášok do pečiva a postupne premiešame k vaječnej hmote.Pridáme vodu. Upečieme korpus v tortovej forme. Pripravíme si plnku. Kyslú smotanu zmiešame so 150g kryštálového cukru. Primiešame čerstvé rozpučené jahody, bez šťavy. Šľahačku vyšľaháme aj so stužovačom. Obe hmoty spolu zmiešame. Trocha šľahačky si necháme na dozdobenie.
-
2
250g jahôd rozvaríme , pridáme 100g cukru a prevaríme. Cukrové želé, alebo tortové želé, rozmiešame s 25g cukru. Pridáme do rozvarených jahôd. Necháme vychladnúť.
-
3
Na vychladnutý korpus natrieme vychladnuté jahody. Navrstvíme plnku a ozdobíme šľahačkou, jahodami. Jahody som potrela tortovým želé, aby sa leskli. Nakoniec môžme rôzne dozdobiť.
-
4
Tortu necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, alebo cez noc.
Diskusia k receptu