ryžová kaša
ryžová kaša

Congee - čínska ryžová kaša na slano

ryzasos - fotkaRyža SOS, 13. júna 2022. Komerčný recept.
Congee - čínska ryžová kaša na slano
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je krémovej konzistencie. Podávať ju môžete s rôznymi oblohami, ako vajíčka, mäso, huby, restovaná zelenina či oriešky. Skvelé jedlo na večeru, mne najviac zachutilo v kombinácii s hubami a vajíčkom.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
700 ml (zeleninový alebo kurací)
1/2 ČL
1 cm čerstvý nastrúhaný
1 PL
1 ČL
Voliteľné oblohy:
 (uvarené na tvrdo, mäkko alebo volské oko)
 trhané (alebo bravčové mäso)
 opečené (šampiňóny alebo shiitake)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme vodou a necháme ju postáť 20 minút.

  2. 2

    Potom ryžu scedíme, zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou, olejom, osolíme a pridáme aj najemno nastrúhaný zázvor.

  3. 3

    Ryžu varíme za občasného miešania pod pokrievkou na slabom plameni, po dobu približne 40 minút.

  4. 4

    Ak absorbuje príliš veľa vývaru, pokojne môžeme doliať viac vody. Výsledná konzistencia by mala byť hustá a krémová.

  5. 5

    Congee podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a doplnené o vybranú oblohu.

Diskusia k receptu

hrusticka76
..milujem congee :) ..mohla by som jesť každý deň,najlepšia je len taká čistá dochutená s misom :) ..