Congee - čínska ryžová kaša na slano
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je krémovej konzistencie. Podávať
ju môžete s rôznymi oblohami, ako vajíčka, mäso, huby, restovaná zelenina či oriešky. Skvelé jedlo na večeru, mne najviac
zachutilo v kombinácii s hubami a vajíčkom.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
700 ml (zeleninový alebo kurací) |
|
1/2 ČL |
|
1 cm čerstvý nastrúhaný |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
Voliteľné oblohy: | |
(uvarené na tvrdo, mäkko alebo volské oko) |
|
trhané (alebo bravčové mäso) |
|
opečené (šampiňóny alebo shiitake) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu zalejeme vodou a necháme ju postáť 20 minút.
- 2
Potom ryžu scedíme, zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou, olejom, osolíme a pridáme aj najemno nastrúhaný zázvor.
- 3
Ryžu varíme za občasného miešania pod pokrievkou na slabom plameni, po dobu približne 40 minút.
- 4
Ak absorbuje príliš veľa vývaru, pokojne môžeme doliať viac vody. Výsledná konzistencia by mala byť hustá a krémová.
- 5
Congee podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a doplnené o vybranú oblohu.
Tiež ryžová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu