Tento recept som si priniesla z Francúzska,patrí medzi moje obľúbené a ešte nikdy nesklamal.
8-10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtkov.K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do penista,pridáme zmaknuté maslo a ďalej miešame.Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov,ten však primiešame jemne. Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky a jemne vmiešame do cesta,vylejeme do okrúhlej formy.
- 2
Pečieme pri 150C-teplovzdušná rúra asi 20-25min.
- 3
Po upečení koláča ho polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
- 4
Tento koláč sá dá obmieňať aj s iným ovocím,napr.čučoriedkami,koláč však nepolievame čokoládovou polevou,ale ešte horúci sa posype práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
musím dať viac múky alebo menej hrušky.
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.