Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrušky vložíme do Portita tak, aby boli ponorené a spolu s cukrom a koreniami varíme tiahnutím (teda pomaly, aby sme nedosiahli var) asi 40 minút.
- 2
Mascarpone zmiešame s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou a podávame s hruškami.
- 3
Náš tip: Ideálne na tento recept sú hrušky Williamsove, ktoré môžeme aj skaramelizovať. Rozpálime cukor a dáme doň v portite marinovanú hrušku, na ktorej karamel vytvorí ozdobu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu