Foto: acar
na 200 °C
Postup
-
1
V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka- nerobíme kvások, pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor a vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko (pravdepodobne nespotrebujete celé množstvo, ktoré je uvedené), len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.
- 2
Z masla a hladkej múky vypracujeme tukovú kocku. Múky pridáme toľko, aby vzniklo mastné cesto, teda nie veľa.
- 3
Kysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, doprostred položíme tukovú kocku a preložíme cez ňu cesto zo všetkých strán.
- 4
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a opäť preložíme . Tento postup zopakujeme trikrát.
- 5
Po poslednom preložení necháme cesto 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
- 6
Po vytiahnutí z chladničky cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme do okrúhla a rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov.
- 7
Každý trojuholník natrieme do 3/4 nutelou a doprostred položíme pásik banánu. Zo širšej strany trojuholníka croisant zrolujeme.
- 8
Croisanty dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 1/2 hodinu podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C, kým nebudú krásne zlatavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
400 g masla /ja dám lacnejsi rastl. tuk/ sa zmiesi so 60 g hl. múky? Práškový cukor ide asi do základného cesta. Prosím upresniť, dakujem.