Nutelovo - banánové croissanty

acar - bez fotkyacar, 17. decembra 2009
Nutelovo - banánové croissanty
Foto: acar
15 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1/2 l
1 ks
5 g
30 g
2 ks
60 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka- nerobíme kvások, pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor a vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko (pravdepodobne nespotrebujete celé množstvo, ktoré je uvedené), len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.

  2. 2

    Z masla a hladkej múky vypracujeme tukovú kocku. Múky pridáme toľko, aby vzniklo mastné cesto, teda nie veľa.

  3. 3

    Kysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, doprostred položíme tukovú kocku a preložíme cez ňu cesto zo všetkých strán.

  4. 4

    Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a opäť preložíme . Tento postup zopakujeme trikrát.

  5. 5

    Po poslednom preložení necháme cesto 1 hodinu odpočinúť v chladničke.

  6. 6

    Po vytiahnutí z chladničky cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme do okrúhla a rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov.

  7. 7

    Každý trojuholník natrieme do 3/4 nutelou a doprostred položíme pásik banánu. Zo širšej strany trojuholníka croisant zrolujeme.

  8. 8

    Croisanty dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 1/2 hodinu podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C, kým nebudú krásne zlatavé.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

aknilio
som nadšená,že som tu našla tento recept,už dávno som ho chcela a nikde som ho nenašla
marienka44
@Acar konecne dobry recept! Len nie je mi jasne s tou tukovou kockou. Kolko muky ide do nej? Asi je to rozpise prehodene .:-)
400 g masla /ja dám lacnejsi rastl. tuk/ sa zmiesi so 60 g hl. múky? Práškový cukor ide asi do základného cesta. Prosím upresniť, dakujem.
acar
Dobry den. Praskovy cukor ide do zakladneho cesta. Do tukovej kocky ide len odoka hladka muka ,,Múky pridáme toľko, aby vzniklo mastné cesto, teda nie veľa." Pekny den :o)