Čokoládový fondán

martinplesko - bez fotkymartinplesko, 26. júla 2011

Recept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov, pretože obsahuje minimálne množstvo múky. Žiaľ, naše potraviny nie Zobraziť celý popisRecept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov, pretože obsahuje minimálne množstvo múky. Žiaľ, naše potraviny nie sú rovnakej kvality ako vo Francúzsku, a preto koláč nie je rovnaký ako ten, ktorý som ochutnal tam. Ale aj tak je výborný!

12
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 240 °C

Suroviny

200 g
4 ks
100 g
1 až 2 PL
120 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom.

  2. 2

    Poriadne zmiešajte práškový cukor s celými vajíčkami. Vzniknutú hmotu zmiešajte s rozpustenou čokoládou a maslom.

  3. 3

    Pridajte 1 alebo 2 plievkové lyžice hladkej múky (podľa potreby). Cesto vylejte do okrúhlej formy na pečenie.

  4. 4

    Pečieme 10 - 12 min. (kým sa neobjaví prvá prasklina) pri teplote 240°C.

Diskusia k receptu

celeblith
ja nechcem rypat, ale co z tychto surovin maju vo francuzsku kvalitnejsie ako my? vajcia si kup na trhu, maslo tiez chodia predavat cerstve, cukor je vsade cukor (hlavne ten praskovy) a cokolada je na tebe aku tam das, na varenie je vzdy 50% kakaa, mozes sa rozsupnut a dat kludne nejaku belgicku/svajciarsku a tie su teda dostat aj u nas...naozaj nechcem rypat, ale nebavi ma pocuvat ako mame nekvalitne potraviny a niekde u susedov je vsetko lepsie...
celeblith
ja nechcem rypat, ale co z tychto surovin maju vo francuzsku kvalitnejsie ako my? vajcia si kup na trhu, maslo tiez chodia predavat cerstve, cukor je vsade cukor (hlavne ten praskovy) a cokolada je na tebe aku tam das, na varenie je vzdy 50% kakaa, mozes sa rozsupnut a dat kludne nejaku belgicku/svajciarsku a tie su teda dostat aj u nas...naozaj nechcem rypat, ale nebavi ma pocuvat ako mame nekvalitne potraviny a niekde u susedov je vsetko lepsie...
afptrans
@celeblith ja som to "rovnakej kvality" pochopila tak, že tie ingrediencie boli jednoducho iné ako u nás.. nie menej kvalitné, ale že boli iné, preto aj koláč bol trochu iný .. tak či onak, dala by som si veru kúsok :)
ajuschka
no kvalita je diskutabilná a v zásade vždy v neprospech slovenska.... namiesto čokolády kupuješ kadejaké upražené klíčky.... a keď už si chceš kúpiť tú poriadnu švajčiarsku čokošku tak pri pozornom študovaní zistíš, že je to verzia pre trhy východnej európy a teda to zloženie...... nemá s čokoládou nič spoločné. Ten kto má možnosť, odporúčam kúpiť si veľkú mliečnu milku v duty free shope na letisku, a druhú rovnakú normálne v obchode a porovnať chuť, konzistenciu, roztápavosť, vôňu, a zistíte, ako to vlastne je.
MartinPlesko - zakladám a pečieeeeem :)
martinplesko
Úvodným komentárom som nechcel nikoho popudiť, opísal som svoju skúsenosť a častú realitu. Myslím si, že AJUSCHKA má pravdu!

Dúfam, že sa Vám koláč všetkým podarí a bude Vám chutiť :-)
sovka62
Škoda, že nie je vidieť, aký je na reze. Ale asi vyskúšam a uvidím.
ola111
Už som skúsila veľa čokoládových,skúsim aj tento tvoj,páči sa mi.
evanaaa
Vitaj na Vareche, Martinkoplesko, ešte si len "nastúpil" a už mi robíš chute. Asi by som koláčik mala vyskúšať, veď kvalitné až 70-80%-né čokolády majú napr. v Lídli alebo v Kauflande. Ale si ho zatiaľ uložím ( ten recept) do KK.
angelheart
ako čokoholik jednoducho toto musím uložiť a keď bude príležitosť aj vyskúšať :)
babav
Pekny...v podstate " brownie cake";-)
rybarik2
Vítam Ťa na Vareche Martinkopleško. Receptík ukladám a zajtra vyskúšam. Nerob si ťažkú hlavu z tých nemilých komentárov. Tých
priaznivých je viac a s čokoládou a ostatnými surovinami máš pravdu. Nech každá najpv vyskúša.
marienka44
@Martinplesko ,v Lidli bezne dostat cokoladu na varenie z Francuzska a ma 51 % kakaa, cena:0,89 €. Mam ju soma 2 ks, tak vyskusam. Teraz bol v Lidli americky tyzden a kupila som tam uz upeceny kolacik v hlinikovej tacke. Bol podobny ,tvar obdlznik a v ceste boli male kusky nerozpustenej cokolady. Vyborne. Ja peciem podobny tzv. fajne pecivo, tam vsak pridavam aj mlete orechy a je to moj najoblubenejsi zakusok, :-)
lucylee
@marienka44 ja povazujem cokoladu, o ktorej pises za jednu z najlepsich, ake som kedy vyskusala. Velmi casto ju kupujem, vsetkym odporucam. Myslim, ze ma az 200g.
alexola
v akej forme bude najlepšie upiecť túto dobrotu? myslíš, že môžem použiť porcelánovú, alebo treba nejakú "rozoberaciu"? neprilepí sa? :) Ďakujem vopred za info
jozka2
moznaz,ze treba skusit polohrubu muku.Vysusam
babetta
upeciem ho v muffinovych formickach, k tomu horuce maliny a vanilkova zmrzlinka,mňam, ďakujem za recept:)
samantha54
vyborny kolacik,najprv som ho robila tak,ze som pridala aj trosku kypriaceho prasku a bielka som rozslahala a potrela som ho domacim lekvarom,bol vyborny,ale druhykrat som ho robila presne podla receptu a na muffinovej forme a bol ovela maksi a jemnejsi,ale chutil tak ci tak,dakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia