Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Foto: debnickovababicka
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj Zobraziť celý popisZapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj prvý slaný kiš a veľmi chutil. Odporúčame odvážlivcom, ktorý majú radi netradičné chute. Žihľava proste chutí. Recept Debnička od babičky.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, zmäknuté maslo, štipku soli a vajíčko. Dáme na polhodinu do chladničky, zakryté v miske.
- 2
Medzitým si pripravíme zmes do plnky. Žihľavu sparíme horúcou vodou. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu(tak aby bola mäkká). Pridáme listy špenátu a žihľavy. Chvíľočku podusíme a osolíme.
- 3
Cesto si vyberieme z chladničky, dáme do formy, popicháme vidličkou a dáme tak na 10 minút piecť na 140 stupňov. Zatiaľ si zmiešame bryndzu spolu s bielym jogurtom.
- 4
Po 10 minútach cesto vyberieme z rúry, dáme naň špenátovo žihľavovú zmes a zalejeme bryndzou. Následne dáme ešte zapiecť. Samozrejme množstvá do plnky sú len orientačné, každý si pomer môže zvoliť podľa toho čo najviac obľubuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu