Májovkový koláč

aurora49 - fotkaaurora49, 4. mája 2012
Májovkový koláč
Foto: aurora49

Vyborny hribovy kolac s kysnutym cestom. Ak nemate majovky, mozu byt aj ine hriby.

4
porcie
90 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
10 g čerstvé
4 lyz.pol.
1
7 lyz.pol.
1/2 lyz.caj.
Plnka:
500 g
250 g
40 g
3
0.2 l
  korenie, cesnak




Postup

  1. 1

    Kysnute cesto: muka, sol, olej, vajco, kvasnice rozpustime vo vlaznom mllieku a spacujeme na vlacne cesto. Nechame pol hodinu podkysnut.

  2. 2

    Plnka: Huby ocistime pokrajame,podusime na masle. Jarne cibulky pokrajame aj so zelenou castou a podusime extra na masle, alebo oleji. Dochutime korenim, solou a cesnakom, Vajcia dame do misky, rozslahame, pridame smotanu, podusene huby, cibulu.

  3. 3

    Podkysnute cesto rozvalkame, dame na gulaty plech (pripadne tortovej formy) Plnku vylejeme na cesto a pecieme 40 min. 200 st.

Diskusia k receptu

babav
Vydareny a urcite chutny hribovy quiche....moj oblubeny slany kolac .
Robim casto aj s inou plnkou (spenat,paradajky,cibula...).
Cesto pouzivam pajove ,nie kysnute ... do plnky sladku slahackovu smotanu ;-) .
sylvinka
slaných koláčov nie je nikdy dosť,hríby milujeme,takže si ukladám,určite na tento koláčik čoskoro príde rad.
majkahra
Tá vôňa májoviek,super koláč, to musí byť paráda, ukladám.
cica2
slané aj u nás idú, páči sa mi aj tvoj :-)
lia66
Takéto robievam, ale bez cesta...len vajíčka, poch.smotanu a plnku akéhokoľvek druhu-mňááám, chúťky robíš-máš ho nádherný!!!
tori111222
super koláčik.. mám veľmi rada májovky na smotane, ale je tu sucho, tak nerastú..škoda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia