Vyborny hribovy kolac s kysnutym cestom. Ak nemate majovky, mozu byt aj ine hriby.
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 10 g čerstvé |
|
| 4 lyz.pol. |
|
| 1 |
|
| 7 lyz.pol. |
|
| 1/2 lyz.caj. |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| 3 |
|
| 0.2 l |
|
| korenie, cesnak |
|
Postup
-
1
Kysnute cesto: muka, sol, olej, vajco, kvasnice rozpustime vo vlaznom mllieku a spacujeme na vlacne cesto. Nechame pol hodinu podkysnut.
- 2
Plnka: Huby ocistime pokrajame,podusime na masle. Jarne cibulky pokrajame aj so zelenou castou a podusime extra na masle, alebo oleji. Dochutime korenim, solou a cesnakom, Vajcia dame do misky, rozslahame, pridame smotanu, podusene huby, cibulu.
- 3
Podkysnute cesto rozvalkame, dame na gulaty plech (pripadne tortovej formy) Plnku vylejeme na cesto a pecieme 40 min. 200 st.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Robim casto aj s inou plnkou (spenat,paradajky,cibula...).
Cesto pouzivam pajove ,nie kysnute ... do plnky sladku slahackovu smotanu ;-) .