Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Foto: siuuu
Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami. Prvýkrát som skúšala makrónky urobiť z nevydarených škrupiniek, ktoré mi zostali z Zobraziť celý popisLetná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami. Prvýkrát som skúšala makrónky urobiť z nevydarených škrupiniek, ktoré mi zostali z posledného nevydareného pokusu. Bála som sa ako to dopadne, ale vyšli celkom obstojne.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/07/recyklovane-ribezlovo-malinove-makronky.html
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
87 g (pomleté a preosiate) |
|
40 g |
|
štipka |
|
35 g (alebo krupicový) |
|
Plnka: | |
100 g |
|
100 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
100 g |
|
1-2 kvapky (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Najskôr som vyšľahala bielky so štipkou soli - keď bol sneh taký polotuhý, na 3x som zašľahala kryštálový cukor a vyšľahala som tuhý sneh. Do snehu som ručne stierkou na 3x vmiešala preosiatu rozmixovanú zmes z nepodarených škrupiniek. Miešala som dovtedy, pokiaľ sa nedala urobiť v ceste osmička. Cesto som preložila do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou (priemer otvoru 1 cm) a nastriekala som makrónky na podložku - používam silikónovú podložku z Tescomy. Plechom so niekoľkokrát pobúchala o stôl, aby som sa zbavila vzduchových bubliniek. Takto nastriekané budúce škrupinky som nechala zaschnúť pri izbovej teplote do doby, kedy sa povrch pri dotyku nelepil na prst. Piekla som v rúre zohriatej na 140 °C 18 minút (funkcia ventilátor). Upečené škrupinky som nechala na podložke úplne vychladnúť a až potom som ich opatrne zlúpla.
- 2
Pokiaľ sa škrupinky piekli a chladili, pripravila som plnku. Čokoládu som posekala na malé kúsky a zaliala horúcim ovocným rozvarom, rozmiešala som do hladka, ja som pridala aj 2 kvapky potravinárskej červenej farby, pretože biela čokoláda napriek krásnej a sýtej červenej farbe ovocného pyré nadobudla nepeknú farbu, preložila do cukrárskeho vrecka, uzatvorila a nechala v chladničke vychladnúť a trocha zatuhnúť. Potom som naplnila škrupinky - na jednu škrupinku som naniesla plnku, do stredu som dala po 3 bobuľky ríbezlí, priklopila som druhou škrupinkou, zľahka pritlačila a nechala v chladničke odpočívať a zatuhnúť v uzatvorenej dóze.
- 3
Najlepšie sú na druhý deň, ale nevydržala som, a po asi 4 hodinách som musela ochutnať. Kyselkavá plnka výborne ladí so sladkými škrupinkami.
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu