Špenátový quiche s kozím syrom fotorecept
Foto: adrien
Quiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch. Pôvodný recept bol z nejakého časopisu, plnka dobrá, cesto hrubé a mrvivé. Tentokrát som si Zobraziť celý popisQuiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch. Pôvodný recept bol z nejakého časopisu, plnka dobrá, cesto hrubé a mrvivé. Tentokrát som si skombinovala suroviny a gramáž z viacerých receptov a na výsledku sme si všetci pochutili.
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
100 g |
|
4-5 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Plnka: | |
150 g čerstvý |
|
150 g |
|
3 ks |
|
200 ml (33 %) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na vymazanie formy: | |
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, umyté a pokrájané špenátové listy. Okoreníme štipkou muškátového orieška a odstavíme hneď, ako sa množstvo špenátu zredukuje na polovicu. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme si cesto: Do múky pridáme maslo izbovej teploty, soľ, cukor a nakoniec vodu - začíname pri 3 PL a priebežne miesime. Množstvo vody závisí od suchosti použitej múky. Výsledné cesto sa nemá drobiť, ani lepiť, je vláčne a dobre sa s ním pracuje. Cesto si na mierne pomúčenej doske rozvaľkáme na tvar použitej formy. Formu (v mojom prípade okrúhla s priemerom 28 cm) vymastíme, cesto preložíme a popicháme vidličkou. Nepečieme!
- 3
Kozí syr pokrájame na kocky a rozložíme ho na pripravené cesto. Komu vadí výrazná chuť kozieho syra, môže použiť syr typu Encián, Camembert, Brie v rovnakom množstve. Na syr navrstvíme orestovaný špenát.
- 4
V miske ručne rozšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, soľ, vegetu a mleté čierne korenie. Pripravenou zmesou zalejeme špenátovú plnku.
- 5
Pečieme na 185 stupňoch 30-35 minút, kým koláč nadobudne zlatistú farbu.
- 6
Pred podávaním treba počítať s cca 15 minútami navyše na vychladnutie.
- 2
Diskusia k receptu