Špenátový koláč
Špenátový koláč

Špenátový quiche s kozím syrom fotorecept

adrien - fotkaadrien, 14. mája 2020
Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept)
Foto: adrien

Quiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch. Pôvodný recept bol z nejakého časopisu, plnka dobrá, cesto hrubé a mrvivé. Tentokrát som si skombinovala suroviny a gramáž z viacerých receptov a na výsledku sme si všetci pochutili.

3-4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
100 g
4-5 PL
1/2 KL
1/2 KL
Plnka:
150 g čerstvý
150 g
3 ks
200 ml (33 %)
1 ks
1 ks
Na vymazanie formy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, umyté a pokrájané špenátové listy. Okoreníme štipkou muškátového orieška a odstavíme hneď, ako sa množstvo špenátu zredukuje na polovicu. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si cesto: Do múky pridáme maslo izbovej teploty, soľ, cukor a nakoniec vodu - začíname pri 3 PL a priebežne miesime. Množstvo vody závisí od suchosti použitej múky. Výsledné cesto sa nemá drobiť, ani lepiť, je vláčne a dobre sa s ním pracuje. Cesto si na mierne pomúčenej doske rozvaľkáme na tvar použitej formy. Formu (v mojom prípade okrúhla s priemerom 28 cm) vymastíme, cesto preložíme a popicháme vidličkou. Nepečieme!

    Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kozí syr pokrájame na kocky a rozložíme ho na pripravené cesto. Komu vadí výrazná chuť kozieho syra, môže použiť syr typu Encián, Camembert, Brie v rovnakom množstve. Na syr navrstvíme orestovaný špenát.

    Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske ručne rozšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, soľ, vegetu a mleté čierne korenie. Pripravenou zmesou zalejeme špenátovú plnku.

    Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 185 stupňoch 30-35 minút, kým koláč nadobudne zlatistú farbu.

    Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním treba počítať s cca 15 minútami navyše na vychladnutie.

    Špenátový quiche s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Pěkný receptík, oceňuji vlastní těsto, pěkný postup. Ráda bych ochutnala. Povedené celé i fotečky. Jsi šikulka!