
Broskyňový kompót
V svokrinej zahrade začali dozrievať vinohradnícke broskyne, ktoré sú charakteristické zelenou šupkou a bielou dužinou...

Domáci Eros Pista (papriková pasta) fotorecept
Bez tejto pasty si neviem predstaviť svoju polievku, a tak som vymámila recept od pána v...

Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...

Zabíjačková kapusta
Mali sme zbytok kvasenej kapusty v súdku, dokúpila som mäso a spravila aspoň trochu kapusty ako...

Hummus a arabský chlieb Pita
Cícer si deň vopred namočíme do vody. Potom ho uvaríme do mäkka. Uvarený cícer dáme...

Balkánsky ajvar
hľadala som niečo jednoduché, lebo ajvar u nás doma milujeme a teraz je cena kápie...

Domáci kečup
Viem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem...

Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti
Keďže sa už pár rokov venujem pestovaniu chilli papričiek v čoraz väčšom množstve čo do počtu a...

Hummus
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete....

Zavárané paradajky pre lenivcov
Veľmi jednoduchá a málo pracná príprava, použitie: omáčka na cestoviny, základ na pizuu, do...

Domáca pečeňová paštéta
Už som si ju musela spraviť doma, lebo čo nachádzam v poslednej dobe v kupovaných...

Arabský chlieb [pravý iracký domáci chlieb]
Recept je arabska kuchyna. Irak. Chlieb je jednou najstarsich potravin ktore pozname. Dokazom moze...

Šípkový džem, ktorý nepichá
Šípková sezóna je už v plnom prúde a bola by škoda nevyužiť ju. Po niekoľkých pokusoch...

Figový džem
Figa sa nám tento rok zbláznila, takže najedení do sýtosti, posušené, ostáva už len...

Zaváraná paprika
Tento recept mám od kamarátky Otilky z obce Vlky , výbornej kuchárky a gazdiny. Máme svoju...

Sladko-kyslý nálev na uhorky
Keďže je zaváracia sezóna v plnom prúde, pridávam môj sladko-kyslý nálev na uhorky tak, ako...

Čerešňový džem
Teraz v lete je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi...

Zavárané sladkokyslé uhorky
Je uhorková sezóna a tak sa podelím so svojimi skúsenosťami. Uhorky zaváram už od nepamäti...

Domáca Pali paštéta
recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D...

Nakladaný karfiol
Chcem Vám ponúknuť moj recept ako už roky nakladám karfiol.

Sterilizovaný slivkový kompót
Slivky umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstok a naukladáme do pohárov. Zalejeme ich horúcim prevareným...

Zavárané marhule
Konečne prišiel čas na zaváranie v lete zavaram a potom v zime máme dobroty.

Čalamáda ktorú ľúbime
Všetko nakrájame a zalejeme nalevom ktorí pozostáva octu cukru a borkénu. Necháme 2 hodinky postáť a plníme...

Kotlíkový baraní guláš (fotopostup)
Tento vynikajúci kotlíkový guláš si radi uvaríme či už pri posedení s priateľmi, alebo popri práci...

Plody bazy čiernej a ich využitie
Ked sa povie baza, ako prvé si každý predstaví fantastický sirup z jej kvetov, ...

Bulharský šalát
Jedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou... atď. No je vhodný...

Rusle
Keď sú prebytky, treba ich zužitkovať...

Paradajková šťava zaváraná
Niekedy sa mi zdá, bez urážky, že naše predchodkyne v kuchyni robili veľa vecí zbytočne...

Broskyňový džem trojnásobný
Raz som skúsila uvariť broskyňový džem, ale veľký úspech som s ním nezaznamenala. Rodinní príslušníci...

Zaváraná cvikla, jednoducho
Je čas zavárania cvikly, tak som sa zabezpečil na zimnú sezónu. Vynikajúca, ba priam neodmysliteľná príloha...

Kyslá kapusta zo skleníc
Tohle zelí jsem jednou zahlédla v pořadu Receptář a od té doby jiné nedělám. Má...