Sterilizovaný slivkový kompót

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 6. augusta 2012
20 minút
na 80 °C

Suroviny

300-400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstok a naukladáme do pohárov. Zalejeme ich horúcim prevareným nálevom a sterilizujeme 20 min. / 80 st.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To je recept pre také Vasilisy premúdre ako ste Vy. Ja chcem dnes zavárať Bystričky (prvý raz - bez manželky! ) Koľko sliviek ? ; koľko vody ??; koľko cukru na liter vody ; koľko nálevu na 5 kg sliviek ? A že vraj dobý a jednoduchý recept.
pre @szavla - na 3 kg sliviek uvariť nálev z 1,5 litra vody + 750 gr cukru, vychladnutým nálevom zaliať vykôstkované slivky v pohári, zavrieť viečkom a sterilizovať 25 min. pri 85 °C. Ak by sa nálev minul a slivky ešte ostali, tak sa v pohári popresýpajú 3 PL cukru a zalejú studenou vodou z vodovodu, zatvoria a sterilizujú.
1x adddas
robievam keď máme slivky, pridávam aj klinček, máš ich peknučké...