Sterilizovaná zelená fazuľka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 17. júla 2012
30 minút
na 100 °C

Suroviny

koreniny : ( na 0,72l pohár )
1 ks
3-4 ks
nálev:
1 l
20 g
20 g
0,2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľku očistíme, odkrojíme konce, nakrájame na zhruba 2-3 cm kúsky, prepláchneme a dáme variť na cca.10 min. do osolenej vody. Vodu zlejeme a fazuľku necháme mierne vychladnúť. Do pohárov si pripravíme koreniny ,vložíme do nich fazuľku, zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme pri teplote 100 st./30 min.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zelenú fazuľku zaváram bez obvárania:Surovú fazuľku nakrájam do pohárov ,zalejem studenou vodou .Do každeho pohára dám 1KL(kávova lyžička) soli,1 KL cukru,1KL octu. Na 0,3 dcl pohár menšia KL na 0,7 dcl pohár váčšia KL.Sterilizujem 1-1,5 hod.Nikdy sa mi nepokazil ani jeden pohár, pri varení už netreba soliť ani dochucovať octom.
@evanaaa ,ja zase nepoznam osobne nikoho,kto by sterilizoval fazulku 2x,a po 24 hod. Kedze sa mi zatial nic nestalo,a ani sa mi takto zavarena fazulka este nepokazila,budem pokracovat v sterilizacii ako som robila doteraz. Pri mase by som vsak urcite aj ja sterilizovala 2x.