Škvarková nátierka - sterilizovaná

mariana33 - fotkamariana33, 31. júla 2012
Škvarková nátierka - sterilizovaná
Foto: mariana33

trochu menej diétne jedlo, ale chutné...muž si ju bráva so sebou do práce...

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  kg
3  PL
2  ks
6-8  ks
6-8  ks
5  ks natvrdo




Postup

  1. 1

    Škvarky, cibuľu, uhorky a kápiu pomelieme. Zmiešame s horčicou a pokrájanými vajciami. Ochutíme soľou a korením. Naplníme do pohárikov a sterilizujeme 15-30minút.

Diskusia k receptu

rajnica
My pomelieme škvarky a cibuľu, vymiešame po pridaní kremžskej horčice. Naplníme poháre alebo nádobky a odložíme do chladničky.
To preto, že chceme mať škvarkovú nátierku a nie zmes vajíčko-kápio-uhorkovú pomiešanú so škvarkami.Ani cholesterolové hody škvarky s vajíčkami.
abdul
@nadasky : Na výdrž je rizikovejšia práve tá cibuľa. Po čase začne bobtnať. Varené vajcia by nemali mať problém. Ak má niekto inú skúsenosť, nech pridá.
rajnica
Asi treba dodať, že škvaky na nátierku nemajú byť škvarky, z ktorých je vylisovaná masť! Stuhnutá masť cibuli nič nedovoli.
Ak sme kúpili v obchode škarkový odpad, možno po zomletí pridať za lyžicu-dve bravčovej masti.
myalab
Robievam takuto natierku z peceneho bravcoveho masa. Niekedy s obmenou so syrom. Tiez je vyborna aj z kuracieho masa.
myalab
Pridavam aj maslo.Nesterilizujem, ale vzdy pripravim cerstvu, ved je to uplne jednoduche.V chladnicke vydrzi par dni a da sa aj mrazit na kratku dobu.
rea1
@rajnica , rajnica. ze ty si taky všadesombol, všetkosomvidel, všetkoviem.
Toto je z tvojho profilu: Nemám rád "varechy", ktoré sa tu producírujú. Mám rád recepty reálne pre bežnú domácnosť.
tak predved nam, producirujucim sa varecham, ako sa ma varit, realne, v beznej domacnosti. pridaj recept, nehanbi sa. zatial iba rypes. do kazdeho a do vsetkeho. ked nemas rad producirujuce sa varechy, naco si sa sem nanosil? len plut na vsetko okolo seba? myslis, ze mas na to, aby si nas nieco naucil? :-)))
mariana33
rea1...super...ale rajnica už iný nebude...radosť čítať jeho komentáre...aj takto sa lieči komplex...xixi
zatiaľ sa mi ešte nepokazila aj napriek vajíčkam...a škvarky mám domáce, svokra vždy zabíja dve ale fakt veľké prasiatka...takže v nich veľa masti nie je...
morenajea
výborná nátierka, nejedla som ju už minimálne 10 rokov. niekedy ju musím vyskúšať
ancicka
Pri najbižšej zabíjačke urobím.kk
Ja väčšinov robievam pečeňovu.Tá je tiež dobrá.
evanaaa
@rea1 , dávam ti jednotku! Hovoríš aj za mňa, tiež som si prečítala na profile.......
Ja si tiež vytápam masť na oškvarky sama, len som ešte neskúšala nátierku robiť.
mariana33
svokra robí super pagáčiky...nedáva tam veľa škvariek ale tá chuť...mňamka...vyhrabem recept a dám ho tu...
janadelfi
Výborný recept, robím to tak isto aj ja. Mám ho od kolegyne a susedy (stále jedna osoba) už za komunistu, keď bolo jednoduchšie dochovať prasiatko v domácom prostredí..... takže škvarky, alebo po našom oškvarky len domáce....
firky
Prosim Vas, co znamena "sterilizovat"? nikdy som to nerobila teda viem co to znamena ale neviem ako sa to robi :-) poradite mne neskusenej ?
helena64
Ja mám ten istý recept, ale minule som ho nadstavila ešte o uvarenú sóju, ktorú som pomlela. Urobila som asi 16 malých pohárov. Keď som chcela zobrať na dovolenku k moru/ išla som so synom/ tak on nebude jesť žiadne konzervy na dovolenke. Zobrala som iba tri./išlo nás viac/. Aký bol chutný chlieb natretý s touto nátierkou a posypaný cibuľou. Potom mi povedali prečo som nezobrala viac. Ak sa dobre zasterilizuje, tak vydrží dosť dlho. Netreba sa báť, že sú tam vajíčka.
ivan14
Trvanlivost?? Před pár dny jsem našel jednu rok starou a je v pohodě, voní, chutná...a nic mi není. Sterilizace prostě funguje. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia