Foto: matavarecha
Moje deti vyrástli na tejto presnidávke. Robiť výživu a to najcennejšie, šupku plnú vitamínov a jadierka obsahujúce vitamín B 17 vyhodiť sa mi zdá Zobraziť celý popisMoje deti vyrástli na tejto presnidávke. Robiť výživu a to najcennejšie, šupku plnú vitamínov a jadierka obsahujúce vitamín B 17 vyhodiť sa mi zdá plytvanie, takto všetko z jabĺčka je dnu. Môžeme ju uvariť čisto jablkovú, alebo pridať marhule, broskyne, jahody, čučoriedky ( ja používame kompót rozmixovaný) alebo uvarenú rozmixovanú mrkvičku, alebo banán.
Postup
-
1
Jablká umyjeme, rozštvrtíme celé aj so šupkou a jadierkami dáme variť v troške vode ( asi 5 cm na dne hrnca). Uvarené jablká prepasírujeme cez sitko. Na 5 l prepasírovanej hmoty pridáme 2 ovocné pudingy, 2 vanilkové cukre a 4-6 PL trstinového cukru ( podľa sladkosti jabĺk) a necháme 5 min prevrieť aby nebolo cítiť pudingový prášok. Vlejeme do fliaš a chvíľočku zasterilizujeme, kým nechytí viečko. Ak vlejeme vriace nemusíme sterilizovať. Iba prevrátime a necháme vychladnúť.
- 2
jablká umyjeme, rozštvrtíme celé aj so šupkou a jadierkami dáme variť
- 3
v troške vode ( asi 5 cm na dne hrnca)
- 4
uvarené
- 5
uvarené jablká prepasírujeme cez sitko
- 6
ja som použila domáci vanilkový cukor
- 7
Na 5 l prepasírovanej hmoty pridáme 2 ovocné pudingy, 2 vanilkové cukre a 4-6 PL trstinového cukru ( podľa sladkosti jabĺk)
- 8
ovocný puding tento bol bananový
- 9
Vlejeme do fliaš a chvíľočku zasterilizujeme, kým nechytí viečko. Ak vlejeme vriace nemusíme sterilizovať.
- 10
Iba prevrátime a necháme vychladnúť
- 2
www.rozhlas.sk/Nie-presnidavka-ale-desiata-alebo-detsk...
takže ráno z menšej dávky skusím. Trocha zmeny nezaškodí, väčšinou vždy poteší . Zatiaľ ďakujem za recept
kto umí, ten umí