Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
1 hod minút príprava
Suroviny
3 a pol kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 ks
0,5 litra
0,5 kg
1 KL
Postup
1
Všetko nakrájame a zalejeme nalevom ktorí pozostáva octu cukru a borkénu.Necháme 2 hodinky postáť a plníme do poharou.Nemusí sa sterilizovať kôli tomu borkénu a je vždy ako čerstvá.
Kupujem čalamádu (kapusta,cibuľa, kápia) od jednej rodiny, ktorá sa jej výrobou živí a tiež používa borkém. Oni ma vždy upozorňujú, že sa môže jesť až 2 týždne po zarobení, vtedy už vyprchá čo je škodlivé z borkému. Aspoň tak som to pochopila. Teraz si pôjdem znovu pre čalamádu, tak sa asi opýtam na presnejší dôvod konzumácie až po 2 týždňoch. Chcem si urobiť svoju podľa receptov tu na vareche.
ja si ju robievam už 5 rok do sudka, máme ju radi,je chrumkava,ako čerstvy šalat, minulý rok sa mi pokazila asi po mesiaci, doteraz neviem prečo, hygienu, postup, davkovanie som dodržala tak isto,ako aj roky pred tym, tento rok ju urobim zas,ale mam už repšpekt
milujem túto nakladanú kapustu hlavne preto, že sa nekazí, je super a nemusí sa sterilizovať...mám tu na vareche recept, ale na zeleninu a veru poviem vám, tam som rozpútala hotovú vojnu proti borkénu...:o)
asi urobím podľa teba, len už nie sú uhorky, asi tam dám kapiu..:)
hľadám recept, kde netreba robiť kvantum na zimu, ale radšej vždy potroške..vdaka za inšpiráciu
Príjemný dobrý deň prajem,chcem sa spýtať-na obrázku mám dojem,že je medzi surovinami aj červená a žltá paprika ale medzi použitými ingredienciami nieje uvedená...ak vidím dobre a je v recepte použitá aj paprika,aké množstvo? Veľmi pekne ďakujem
dobrý den,tiež sa chystám spraviť čalamádu a takisto som si všimla,že na foto je červená paprika a v medzi surovinami nie je uvedená. A nálev treba variť,či len zaliaťoctom ,dekom,borkenom?dakujem
varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-calamada-fotorecept/859...
domácnosti kúpiť?
hľadám recept, kde netreba robiť kvantum na zimu, ale radšej vždy potroške..vdaka za inšpiráciu