Foto: jochanan
Je čas zavárania cvikly,tak som sa zabezpečil na zimnú sezónu. Vynikajúca,ba priam neodmysliteľná príloha k francúzkym zemiakom v našej rodine. Samozrejme k tým, čo Zobraziť celý popisJe čas zavárania cvikly,tak som sa zabezpečil na zimnú sezónu. Vynikajúca,ba priam neodmysliteľná príloha k francúzkym zemiakom v našej rodine. Samozrejme k tým, čo robím ja :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu umyjem,dám do hrnca a varím 40min.
-
2
Vodu zlejem a nechám zakrytú vychladnúť. Ošúpem a z Deka si pripravím nálev podľa návodu, bez cukru.
-
3
D pripravených sedemdecových umytých pohárov ponalievam precedený nálev do výšky 5cm od stola, podľa obrázku.
-
4
Na strúhadle nastrúham cviklu na jemno a poháre doplním.
-
5
Niekoľko pohárov si robím aj tak,že cviklu pretláčam cez mriežku na zemiaky na šalát. Sú z toho hranolčeky. Vtedy len tie hranolky naszpem do pohárov,neutláčam,a zalejem nálevom po vrch.
-
6
Poutierané vrchy pohárov pozatváram a dám sterilizovať na 5 minút.
-
7
Po vybratí je dobre nechať vychladnúť hore dnom. A môže začať zima :)
ja ju robím takto, s dekom som neskúšala,preto ukladám