Foto: diabambulka
Takto ma ho naučila naša úžasná babka :-)))
Postup
-
1
Jahody umyjeme a očistíme. Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ). Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty. Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút ( len toľko aby chytilo viečko ).
- 2
Z tohto množstva pripravíme 4 litre domáceho džemíku s kúskami jahôd :-)
- 3
Prajem Vám dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ahoj a pekný deň
arooo máš pravdu, teraz by som pri tej mojej mládeži potrebovala, aby mal deň aspoň 30 hodín, aby som všetko stihla tak ako by som si predstavovala. Trochen sme boli chorí, najmenší chrústik mal problémy s črievkami a nás ostatných skolila chrípka...
no a ten tretí krát ja som varila približne 25 minút, kým to nezhustlo, záleží na tom koľko šťavy nám pustili jahody. A ako sa máš ty ? Držíš sa?
Teším sa, že niesom sama kto varí džemík pravý domáci bez Gelfixu...
Všetkým pekný dník...
@jaanij teší ma že sa podaril na jednotku, penu z tohto džemu moc nezbieram ono to moc nejde a netvorí sa jej až tak veľa :-) tak už len lúpačky a dobrú chuť :-)