Foto: paulapa
Keď sú prebytky, treba ich zužitkovať....
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Rusle sa robia s veľkých uhoriek, ktoré už nikto nechce ani na šalát... Uhorky očistíme, pozdĺžne prekrojíme, stred vyberieme lyžicou. Očistenú uhorku nakrájame na pásiky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu
-
2
Uvaríme si nálev. U nás sa robil odjakživa tento nálev na uhorky aj červenú repu a rôzne miešané zeleninové šaláty. Je výborná sladko-kyselkavý, taký akurát
-
3
Horúcim nálevom zalejeme uhorky a necháme vychladnúť toľko aby sme mohli rukou naplniť poháre a neobarili sa pri tom, čiže asi 5 minút.
-
4
Rusle zmäknú a my ich môžeme plniť do pohárov.
-
5
Sterilizujeme na 80°C 15 minút. Vyberieme z hrnca, otočíme viečkom dole, zakryjeme dekou a necháme tak až do úplného vychladnutia, prípadne aj dlhšie :-)
-
6
Potom už len uložíme do komory a tešíme sa ako si v zime pochutíme
-
7
Keďže mi ostal nálev tak som zavarila aj jeden pohárik baraních rohov celých a jeden pohárik šalát z baraních rohov, cibule a feferónky
ale už nebudem ... vyskúšam rusle ... veru robievala ich naša mamka ... a ten nálev ... presne taký istý ako varím ja ... na všetko sladkokyslé ... :)
bola som prekvapená, že na Vareche nie je recept na rusle, myslela som, že je to taký známy recept :-)
www.recepty.cz/recept/rusle-recept-z-prerostlych-okure...
ked budete mat vela uhoriek, alebo inej zeleniny, kupim od vas