Foto: olinecka
Konečne prišiel čas na zaváranie v lete zavaram a potom v zime máme dobroty.
60 minút
príprava
príprava
13-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marhule poumyvame a nechame odkvapkať.Odkôstkujeme a poukladame do priprvenych pohárov.
- 2
Z vody a kryštal cukru uvarime sirup,ktorý necháme povariť asi 5 minut.Na 2 litre vody 1kg cukor.Ešte horucim sirupom pozalievame marhule ,ktoré nakoniec pozatvarame viečkami.
- 3
Poukladame do väčšieho hrnca zalejeme vodou ,aspoň do polovice poharov a sterizujeme 13-15minut.Takto opakujeme sterilizovanie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu