Papriková pomazánka fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. septembra 2011

Receptík mám od našej babky. Výborná vec na chlebík vo vajíčku, na hrianky, na dochutenie omáčok a mäska. Výborná je pikantná aj nepikantná verzia:-)

14 malých zaváracích
porcií

Suroviny

1000 g
1000 g
2 hlavičky
300 g
300 ml
570 g
70 g
100 g
nemusia byť  alebo chilli papričky podľa chuti /

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriku, cibuľu a cesnak očistíme

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kto má rád pridá niečo pikantné pridá chilli papričky 4 a 1/2ks alebo fefrónky 6-7ks podľa chuti, ale nemusíme... :-)

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme všetky suroviny, premiešame a varíme tak 25-30 minút, aby sa všetky chute spojili.

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plníme do fliaš a sterilizujeme 10-15 minút, len aby chytilo víčko.

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo a šup do špajze :-)

    Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ancicka
Poznám tento rcp.Je dobrý,doporučujem.
Ja takisto dávam do omáčok
akeber
aj ja robievam túto paprikovú pomazánku , tento rok som nerobila ostalo mi ešte od vlani dosť ......ja naozaj skvelá :)
tonicka53
Ja som doteraz vždy robila paprikovú pomazánku iba z červenej papriky, ale vidím, že sa dá použiť aj zelená, resp. žltá :-) vyskúšam. Krásne nafotený recept !
cchikung
Práve na toto som čakala.Tento rok sa mi urodilo veľa papriky a táto pomazánka vyzerá báječne.Ďakujem za inšpiráciu.
diabambulka
cchikung, fantázia som rada že som pomohla, tak držím palce nech sa podarí a nech chutí:-) potom nám napíš...ahoj
jerica
recept prišiel vhod , ukladám aj vyskúšam.
alena45
ja stále hľadám recept na niečo podobné, čo by chutilo ako kedysi Pikant, alebo Saba sa to tuším teraz volá. Je to nebodaj tento ?
diabambulka
alena45, tak to ti nepoviem, lebo neviem ako chutili saba, alebo pikant:-(
nieje to nejako zvlášť náročné na prípravu a chuť je vážne skvelá, vyskúšaj a potom nám napíš či sa to podobá tomu pikantu či sabe :-)))
tetuska
mám už urobenú, ale dávala som papriky a paradajky, je výborná aj ako príloha k párkam, grilovanému mäsku a pod.
alena45
Jasne, toto musím vyskúšať, ale tento rok to už asi nevyjde, uvidím v sobotu čo zostalo ešte v záhrade. Ale ukladám pre budúce.
klaura
včera som robila ... výborná ... ďakujem za receptík ... :)
diabambulka
OOOO rado sa stalo, potešili ste ma a vyskúšajte ju na chlebíku vo vajíčku, alebo ako prílohu ku párkom:-)
havino
robím tuto pomazanku,je vyborná, my to voláme papriková horčica, tiež k párkom, na chlieb s maslom same to mám ja najradšej
diabambulka
havino super názov, že papriková horčica :-) aj ja ju mám rada k párkom a výborne ochutí aj omáčku, či mäsko...
zifi
Sice som pocul o zavarani zomletej papriky, ale to, ze je to takto "komplexna" (a urcite zaroven aj zdrava) dobrota som nevedel. Inspiracia, co leti na svoje nove miesto v mojej KK :-)
zifi
Mala rada na odplatu za tvoje dobre rady resp. ako tip pre "novoprichodzie" varechacky, co to nepoznaju...

Pri pisani odpovedi na mailiky je mozne vlozit pred meno oslovovaneho zavinac t.j. znak @.

Vidim, ze v komentaroch pises so slovenskou diaktirikou tak v tom pripade na klavesnici sa to zada cez pravy "Alt" plus pismeno "V" - skratene "pravy Alt+V").

Potom sa to meno tak zvyrazni a podciarkne a nepletie sa s nazvami potravin (napr. uzivatel stava a so zavinacom @stava ).

Sprehladni to orientaciu, ked si obcas pozeram recepty cez telefon a luskam text z mrnavych pismenok :-)

Skratka, toto nie je recept na zavin, ale na zavinac :-)
1x anajka
tinky24
ahoj, chcem sa opýtať, nie je tej soli a cukru nejako veľa? práve mnamkotu varím a soľ pridávam postupne, dala som asi polovicu dávky a zdá sa mi to slané...
diabambulka
tinky24 treba dať podľa seba a svojej chuti, ja to mám vyskúšané takto presne podľa našej babky :-))) verím, že sa podarila a bude chutiť :-)
sashan
@Diabambulka ,robím skoro takú istú,len bez horčice.Celú zimu možem raňajkovať chlieb so syrom a túto nátierku.
jaynee
@Diabambulka , aj ja, a keď ju robím z kápie, ktorá je sladšia, tak isto menej cukru a ani toľko cibule, horčicu vôbec, je skvelá na všetko, najlepšia však na domácom chlebíku s maslom idem na to..:)
silvia68
Cez víkend sme ho robili, je dobrý chutí nám, ďakujem za recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha