Čerešňový džem fotorecept

ywett - fotkaywett, 2. júla 2013
Čerešňový džem (fotorecept)
Foto: ywett

Teraz v lete je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú Zobraziť celý popisTeraz v lete je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥ Pri príprave vonia celý dom a predsa domáci je najlepší, tak s chuťou do toho! :-) Pečivo čo je na fotke, pripravujem podľa receptu TU

30 minút
príprava
32 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
220 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Každý si môže množstvo cukru upraviť podľa svojej chuti a podľa toho, aké je sladké ovocie. Niekto dáva na 1kg odkôstkovaných čerešní 500-750g cukru, pre dlhšiu spotrebu, ja som dala 220g cukru a skoro všetky džemy držím v chladničke, takže zatiaľ sa mi nestalo, že by sa mi pokazili. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Polovicu som rozmixovala ponorným mixérom a druhú polovicu som nechala tak (aby boli v džeme kúsky ovocia)

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci so širším dnom, čerešne povaríme 7 minút a pridáme cukor. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 20-25 min

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak chcete aby bol hustejší, tak varte dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku hustotu džemu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový.

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarený a ešte horúci džem, nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Moja dcérka rada tvorí a pomáha, tak máme o zábavku postarané a poháre zvykneme aj takto ozdobiť.

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo ;-)

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je čas čerešní aj na chutnú bublaninu.

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Čerešňový džem (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elixir
Schňapla by som aj túto dobrotu veru. :) Krásny džem.
douglas
Krááása!
V nedeľu som varia jahodový džem a vydaril sa!
Nech sa darí ;).
elysa
mňam...a tú porciu na úvodnej foto by som rada mala na raňajky :)), krásne fotky...
medovnicek
Ivka džemy veľmi nepripravujem, veľa ich neminiem, tak si čo potrebujem kúpim aj v obchode a je to vlastne aj pre môj nedostatok času, ale recepty si ukladám, pretože raz sa mi určite zídu, tie tvoje fotografie sú neskutočne vydarené
cesminaz
@ywett kraaaasa ;-)) viem presne ako to rozvoniavalo,my sme robili minuly rok okolo 100 malych flias dzemu z tych ciernych ceresni,do tych ide menej cukru,lebo su velmi sladke.Takze este vzdy mame znich dost..tento rok sme neodkladali.Ale ta tvoja "vianocka"sa mi veeeelmi paci,vyzera skvelo,uz som si ju ulozila do KK,urcite ju vyskusam ;-) aj ked ju tak urcite nezapletiem ako ty...spravim len obycajny vrkoc :-))) dakujem za receptik
eviana
vyzerá úžasne chutne... krásne nafotené... až ku mne zavoňalo :)
amilka2
Aj ja robievam čerešňový džem, niekedy pre zmenu a zvýraznenie pridám černicový sirup alebo trochu škorice, či kardamónu.. niekedy ho robím kusový, niekedy mixovaný, cukor asi 200g na 1kg ovocia. Vždy je vydarený, nech je akýkoľvek, pretože je domáci a viem, čo do neho dávam.
lusinkab
Nadherne fotky a z toho natreteho chlebika by som si hned rada odkusla :-) ak sa nahodou raz dostanem k ceresnam za normalnu cenu tak dzem bude podla teba,kedze ten marhulovy bol fantasticky :-)
ywett
ďakujem @douglas , nech sa dobre darí aj tebe! :)
@elysa , @medovnicek-Ivka , @izabella929 , @eviana , @ancicka , @cesminaz , @amilka2 , @lusinkab , všetkým ďakujem za nahliadnutie receptu a milé komentáre :)
@cesminaz , fííha 100 fliaš, paráda :)Ja robím z každého tak 6-7 ks pohárov, aby sa mi pomestili do chladničky. A ohľadom vianočky, verím tomu, že aj ty ju pekne zapletieš, ja som tiež predtým nevedela, tak som pozerala video na nete, na postup pletenia a tak som sa naučila, spoločne aj s dcérkou :)
@amilka2 , ďakujem aj za tvoj tip na výrobu džemu, musí byť tiež výborný :)
@lusinkab , mám radosť, že si bola s receptom spokojná, ja sa na marhuľový džem, ešte len chystám :)
oriesok
Krásny džem, ozdobené poháriky, už i na pohľad chutné pečivo, bublanina a nádherné fotografie. :) Ako vždy od Vás Ywett. :) Ste nesmierne šikovná.
Musím sa priznať, že ste ma svojím receptom posmelili k príprave džemu. :) Nejako som sa toho bála, ale inšpirovali ste ma. Takže to skúsim.
Ďakujem Vám.
ywett
@oriesok , krásne ďakujem za milý komentár a prosím, nevykajte mi :-) Teším sa, že som receptom inšpirovala, tak nech sa dobre darí :-)
janger
Ivka, tak aj ceresnovy si robila? Mne sa moc (moj recept) nepodaril, bol riedky....Ten tvoj je vydareny. Ale tebe sa asi podari vsetko, coho sa dotknes :-).
cucoriedocka
Ahoj Ivetka! Prosím Ťa, v Tvojom džeme sa rozvarí aj šupka z čerešní? Ja šupky nemôžem papať...
ywett
ahoj @cucoriedocka , nie šupka sa nerozvarila, lebo dlho sa džem nevaril, ale dali by sa šupky ešte lepšie rozmixovať aby si ich tam nemala
ywett
@Elisticka (21.6.2017 10:57)

Určite sa vydarí Eliška a ďakujem ;-)
Tento rok čerešňový nerobim, u nás sú skôr obľúbené jahodové, marhuľové a ríbezľové .
Dnes ešte repete- jahodový :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia