Foto: sonulienka
Chcem Vám ponúknuť moj recept ako už roky nakladám karfiol.
Postup
-
1
Rozoberieme si karfiol dobre ho pod tečúcou vodou umyjeme. Očistíme si malú cibuľku /pri nej si poplakal manžel/. Umyjeme ci chilli papričky. Umyjeme si poháre a víčka. To všetko si pripravíme pokiaľ sa nám varí nálev.
- 2
Keď máme karfiol umytý cibuľku očistenú a umytú možeme dávať do pohárov. Ja som dávala niekde 1 niekde 2 chilli papričky. Deti nemajú veľmi rady štiplavé.
- 3
Nálev máme uvarený možeme zalievať poháre. Ale dáme si ho na najmenší horák aby stále pomaličky vrel a plníme do pohárov. No a ihneď zavíčkujeme a ukladáme do police. S tejto dávky mi vyšlo 34 pohárov.
- 4
Pozor! Vobec nepredváram karfiol ani cibuľku a nesterilizujem. Rovno ukladám také horúce do police ako vidíte na obrázku. Ešte sa mi ani raz za toľké roky ako to robím nepokazil a nezmútil ani jeden pohár. Nepredváram preto, lebo karfiol a cibuľka zmaknú a to nám nechutí. Toto je fajnové chrumkavé. Aspoň nám a celej našej rodine takto chutí.
- 5
Toto je karfiol ktorý som nakladala vlaniCiže mám ho už rok-ešte som tieto dva poháre ušetrila pre vnuka. A zabudla som napísať, že nálev vždy precedím aby sa mi do karfiolu nedostali semiačka ktoré sú v náleve.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak - "nejvíce " sa mi ľúbia tie naškrečkované police...:-)))
áno-karfiol chrumkavý-to je ten pravý..
ten nakladač ZELKO - to spraví-že by sa nemal pokaziť...s tebou sveta žiť...
karfiol si kúpila?koľko hlávok na tieto poháre?môžeš dať info..??
žeby som ešte..??
:-)))
ďakujem za komentík a ak urobíš určite neoľutuješ.
@marianne a to tento rok je len 34 pohárov - po iné roky bolo aj okolo 60-70 pohárov.Ďakujem za komentík.
Viem že do kapusty sa dáva niečo aby bola biela ale vo Vašom recepte nič nieje.
Izka na Teba určite nemám Ty toho máš oveľa viac máš záhradu a vypestuješ si ja mám len okolo domu taký kúsok na zeleninu tomu sa viac menej venuje manžel aby sa nenudil.
@nadas asi si ho predvárala alebo sterilizovala alebo dala niečo od čoho zružovel. Ja ho mám vždy takýto.Určite od octu málinko zmení farbu ale je tvrdý aj cibuľka a na chuti sa nezmení. Pridám foto ešte mám od vlani dva poháre.
@havino keď sú tam huby jasné,že musíš sterilizovať a to musí byť fajnotka.
@ariel6 tak sme na jednej časovej osi.
@pusta a @ampara ešte raz ďakujem.
Na cviklu s chrenom a calamadu sa chystam aj ja, v prvej polke septembra :) prajem vela uspechov!