
Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

Pizza v hrnčeku
Zmiešame múku a kypriaci prášok do hrnčeka a pridáme mlieko. Zamiešame a vznikne nám cesto...

Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...

Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

Zemiaky na chorvátsky spôsob
Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....

Kokosová griláž
Tuk roztopíme prilejeme kondenzované mlieko, premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes premiešame, natrieme na...

Omeleta s orechovou plnkou
Vajcia jemne osolíme, dobre rozmiešame a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Omeletu opečieme z...

Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť....

Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou
Lavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil....

Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...

Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...

Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Chlieb s vločkami piatich druhov
Patrí sa do Nového roku „vstúpiť“ s novým chlebom, povedal som si! a keď sa...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

Zemiakový chlebík so slnečnicou
Keďže cena chleba a pečiva stále rastie aj tu v Čechách a jediný chlebík, ktorý nám...