Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti s miernym osviežením citróna. Omáčka dotvorila delikátnosť jedla. Najvýraznejšia bola kyslastá chuť citróna a Worcesterskej omáčky, reďkovka dodala nenápadnú drsnosť horkosti a koňak hlavne svoju arómu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 podkovička |
|
Marináda: | |
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Omáčka: | |
70 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
20 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Umytého kapra pokvapkáme zo všetkých strán koňakom, potom citrónovou šťavou a Worcestrovou omáčkou a zaprášime múkou.
-
3
Dáme na tanierik, dobre zakryjeme alobalom a necháme marinovať v chlade jeden deň.
-
4
Reďkovku zbavíme koreňov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
-
5
Zmiešame dobre všetky suroviny na omáčku.
-
6
Rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kapra z každej strany po cca sedem minút.
-
7
Vyberieme kapra, zlejeme zostatok výpeku a pridáme do panvice vymiešanú omáčku a za miešania prehrievame dve minúty.
-
8
Omáčkou prelejeme opečeného kapra.
-
9
Želám slávnostnoľahodné pochutnanie si!
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu