Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ

nonna - fotkanonna, 1. apríla 2016
Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Foto: nonna

Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti s miernym osviežením citróna. Omáčka dotvorila delikátnosť jedla. Najvýraznejšia bola kyslastá chuť citróna a Worcesterskej omáčky, reďkovka dodala nenápadnú drsnosť horkosti a koňak hlavne svoju arómu.

1
porcia
8 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 podkovička
Marináda:
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Omáčka:
70 g
30 g
50 g
3 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 1
  2. 2

    Umytého kapra pokvapkáme zo všetkých strán koňakom, potom citrónovou šťavou a Worcestrovou omáčkou a zaprášime múkou.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na tanierik, dobre zakryjeme alobalom a necháme marinovať v chlade jeden deň.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 3
  4. 4

    Reďkovku zbavíme koreňov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame dobre všetky suroviny na omáčku.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 5
  6. 6

    Rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kapra z každej strany po cca sedem minút.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme kapra, zlejeme zostatok výpeku a pridáme do panvice vymiešanú omáčku a za miešania prehrievame dve minúty.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 7
  8. 8

    Omáčkou prelejeme opečeného kapra.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 8
  9. 9

    Želám slávnostnoľahodné pochutnanie si!

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
a ja som uz uveril,ze ste dostali rozum a posunuli sa dopredu,ale vase alchimisticke pokusy praktizujete nadalej.a ked ste uz dostali chut na koňakiádu,odporucam nejaky kvalitnejsi,a nie hentu besnicu.
Nechápem ražnú múku v marináde. Ak sa dá hneď, nasiakne všetku vlhkosť - koňak aj citr. šťavu - a to bude na rybe len lep. Marináda má vsiaknuť do mäsa. Ak už, tak na druhý deň po namarinovaní rybu poprášiť múkou pred pečením.