Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ

nonna - fotkanonna, 1. apríla 2016
Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Foto: nonna

Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti Zobraziť celý popisStvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti s miernym osviežením citróna. Omáčka dotvorila delikátnosť jedla. Najvýraznejšia bola kyslastá chuť citróna a Worcesterskej omáčky, reďkovka dodala nenápadnú drsnosť horkosti a koňak hlavne svoju arómu.

1
porcia
8 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 podkovička
Marináda:
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Omáčka:
70 g
30 g
50 g
3 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 1
  2. 2

    Umytého kapra pokvapkáme zo všetkých strán koňakom, potom citrónovou šťavou a Worcestrovou omáčkou a zaprášime múkou.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na tanierik, dobre zakryjeme alobalom a necháme marinovať v chlade jeden deň.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 3
  4. 4

    Reďkovku zbavíme koreňov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame dobre všetky suroviny na omáčku.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 5
  6. 6

    Rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kapra z každej strany po cca sedem minút.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme kapra, zlejeme zostatok výpeku a pridáme do panvice vymiešanú omáčku a za miešania prehrievame dve minúty.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 7
  8. 8

    Omáčkou prelejeme opečeného kapra.

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 8
  9. 9

    Želám slávnostnoľahodné pochutnanie si!

    Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
Nechápem ražnú múku v marináde. Ak sa dá hneď, nasiakne všetku vlhkosť - koňak aj citr. šťavu - a to bude na rybe len lep. Marináda má vsiaknuť do mäsa. Ak už, tak na druhý deň po namarinovaní rybu poprášiť múkou pred pečením.
radox1
a ja som uz uveril,ze ste dostali rozum a posunuli sa dopredu,ale vase alchimisticke pokusy praktizujete nadalej.a ked ste uz dostali chut na koňakiádu,odporucam nejaky kvalitnejsi,a nie hentu besnicu.
slavkabis
mne sa páči ako sa autorka sama chváli receptom, ale kedď som videla ingradiencie určite nemám chuť nič skúšať a už vôbec nie použiť recept ako slávnostné jedlo. ale 100 ľudí 100 chutí...
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia