
Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...

Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

Pečené papriky na spôsob musaky/fotorecept/
další nápad z mojich obľúbených pečených paprík.

Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...

Valentínsky mrkvový koláč
Síce Valentín už bol, ale tento koláč je taký sladučký a dobručký, že si ho...

Kurča so slaninou
Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, ...

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)
Super jednoduchý receptík - z internátu.

10-minutová cesnačka
Polievočku ma naučila robiť kamoška :)) je za 10 minut a je velmi chutná

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Vrtule s cukinou
Cestoviny uvaríme vo vode. Cibuľu a cukiny pokrájame podusíme do polomäkka.

Bramborové knedlíky
Recept na bramborové knedlíky jsem získala před mnoha lety od své kamarádky. A musím říci, ...

Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Moja vajíčková nátierka
Mňam!... Túto pomazánku robím aspoň 2-krát do mesiaca :) Nedavame do nej horcicu, mame ju...

Paprikové rezne
Ospravedlnujem sa za uvodnu foto, bolo to len tak tak v rychlosti :) 1. Krkovicu si narezeme na...

Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov
Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale...

Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...