Foto: olinecka
Keď pripravim tento mučnik tak vždy sa mi z neho neujde .Je to naozaj pohladenie,ktore možno kombinovať akymkoľvek ovocim.Kto vyskuša raz tak neodola.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
170 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
na posypanie formy |
|
na vymastenie formy |
|
Plnka: | |
0,7 l |
|
4 pl |
|
1,5 bal |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 dcl (alebo šťava) |
|
na korpus podľa potreby |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Cukor a vajca vymiešame do penista postupne pridame mlieko,olej a nakoniec muku.Zľahka premiešame a hmotu vylejeme do vymastenej mukou vysypanej tortovej formy.Ruru si predhrejeme a pečieme na 180 minut 30-35 minut.Korpus po upečeni nechame vychladnuť a potom si ho prekrojime na polovicu.
- 2
Pripravime si plnku-krem.Jahodovy puding uvarime podľa navodu,ale dame mlieka a prášku viac ,aby bol husty.Pripravime podľa navodu želatinu a teplu vmiešame do pudingu nakoniec pridame kyslu smotanu.Všetko dobre premiešame ,aby neboli hrčky a nechame trocha prechladnuť.
- 3
Prekrojeny korpus potrieme lekvarom a nalejeme krem,aby sa nam nerozlial pokiaľ stuhne, dame odnimateľnu tortovu obruč.Preložime druhy plat navrch a zbytok kremu nalejeme navrch.Dame do chladničky na 2 hodiny vyberieme a ozdobime podľa fantázie.Prajem všetkym dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu