25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
300 g |
|
1 konzerva |
|
800 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Papriky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici (wok) orestujeme na olivovom oleji krevety a papriku. Po orestovaní všetko vylejeme do inej nádoby. Tpto zmes budeme potrebovať na konci.
- 2
Do panvice pridáme ešte trocha oleja a vhodíme kuracie stehná nakrájané na kocky. Osolíme ich okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu a dobre spolu dozlatova restujeme. Pridáme prepláchnutú ryžu, paradajky, premiešame a zalejeme bujónom. Privedieme k varu, osolíme a okoreníme. Priebežne miešame a varíme cca 10 minút.
- 3
Do zmesi ryže vložíme krevety s paprikami, kroášok a slávky. Všetko zamiešame a rpikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Ešte 10 minút na slabom ohni dusíme.
Ďalšie recepty:
- 2
biele víno a mušle. Výborná pochúťka.