Paella Valencia

steak - bez fotkysteak, 3. apríla 2013
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
2 strúčiky
300 g
1 konzerva
800 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici (wok) orestujeme na olivovom oleji krevety a papriku. Po orestovaní všetko vylejeme do inej nádoby. Tpto zmes budeme potrebovať na konci.

  2. 2

    Do panvice pridáme ešte trocha oleja a vhodíme kuracie stehná nakrájané na kocky. Osolíme ich okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu a dobre spolu dozlatova restujeme. Pridáme prepláchnutú ryžu, paradajky, premiešame a zalejeme bujónom. Privedieme k varu, osolíme a okoreníme. Priebežne miešame a varíme cca 10 minút.

  3. 3

    Do zmesi ryže vložíme krevety s paprikami, kroášok a slávky. Všetko zamiešame a rpikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Ešte 10 minút na slabom ohni dusíme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
paella je super jedlo. Ja som ju robieval pre partiu na starej sat. parabole. Surovín som mal podstatne viac. Dával som tam aj
biele víno a mušle. Výborná pochúťka.