Paradajkové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v každej domácnosti teraz hotová, využite ju aj na chutný Zobraziť celý popisVyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v každej domácnosti teraz hotová, využite ju aj na chutný zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
1 bal |
|
11 PL |
|
11 PL |
|
11 PL |
|
1 ks |
|
Krém: | |
800 ml |
|
10 PL |
|
1 bal |
|
100 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Na potretie plátov: | |
|
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Hladkú múku som preosiala, pridala som prášok do pečiva, olej, cukor, vajce a paradajkovú šťavu.
-
2
Všetko som zmiesila a vypracovala nelepivé cesto, ktoré som rozvážila na tri rovnaké diely.
-
3
Priamo na papieri na pečenie som každú časť cesta rozvaľkala.
-
4
Všetky tri rovnako a uložila na seba aj papierom, pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 180 °C.
-
5
Cesto aj s papierom som uložila na plech a popichala vidličkou.
-
6
Každý plát som piekla 6 minút, nenechajte ho piecť dlhšie, bude tvrdé a nevsaje do seba krém.
-
7
Kým sa upečené pláty chladili, pripravila som krém. Zvýšila mi paradajková šťava, tak som ju zmiešala s mliekom, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Rajnicu s uvarenou kašou som ihneď ponorila do studenej vody a vychladila. Potom som ju dala do mixéra a dobre som ju rozšľahala.
-
8
Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Uvarená kaša má jemne ružovú farbu od paradajkovej šťavy. Napokon som všetko spolu vyšľahala a pridala som višňový likér. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a trošku som odložila na zdobenie.
-
9
Prvý plát som položila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom.
-
10
Na lekvár (keď stuhol) som natrela prvú polovicu krému. Položila som druhý plát a natrela som tak isto lekvárom a druhou polovicou krému.
-
11
Položila som na vrch posledný tretí plát a zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, poliala som vrch a nechala stuhnúť. Zarovnala som boky a krájala horúcim mokrým nožom.
-
13
Prajem vám dobrú chuť.
Z paradojok robim bezne lekvar a nie len z cervenych ale aj zo zelenych... Dakujem pekne za komentar..
Ďakujem pekne za komentár...
Dakujem pekne za komentar... Prajem pozehnanu nedelu...
Ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár.