Foto: jenni
Recept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že ho máte rýchlo hotové a pritom sa dá všemožne Zobraziť celý popisRecept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že ho máte rýchlo hotové a pritom sa dá všemožne obmieňať. Tentokrát z rukoly, špenátu a mangoldu s konopným semienkom.
príprava
Suroviny
100 g (špenát, rukola, mangold) |
|
2 PL |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1/2 ks na šťavu (alebo z limetky) |
|
Postup
-
1
Zmes listov špenátu, rukoly a mangoldu si umyjeme a osušíme utierkou. Vložíme do mixéra, pridáme trochu olivového oleja a zmixujeme na hladkú hmotu. K listom pridáme mandle a konopné semienko a tiež všetko zmixujeme do hladka.
- 2
Strúčiky cesnaku si očistíme, prelisujeme do mixéra, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, šťavu z jednej polovice citróna alebo limetky a podľa potreby dolejeme olivový olej. Celú zmes vymixujeme do hladka a dáme do pohárika a uskladníme do chladničky.
- 3
Pesto môžete podávať na cestovinách, hriankach, dokonca ním môžete potrieť aj burgerové žemle, prípadne podávať s pečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu