Pesto

jenni - fotkajenni, 23. augusta 2014
Pesto
Foto: jenni

Recept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že ho máte rýchlo hotové a pritom sa dá všemožne Zobraziť celý popisRecept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že ho máte rýchlo hotové a pritom sa dá všemožne obmieňať. Tentokrát z rukoly, špenátu a mangoldu s konopným semienkom.

15 minút
príprava

Suroviny

100 g (špenát, rukola, mangold)
2 PL
50 g
2 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1/2 ks na šťavu (alebo z limetky)




Postup

  1. 1

    Zmes listov špenátu, rukoly a mangoldu si umyjeme a osušíme utierkou. Vložíme do mixéra, pridáme trochu olivového oleja a zmixujeme na hladkú hmotu. K listom pridáme mandle a konopné semienko a tiež všetko zmixujeme do hladka.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku si očistíme, prelisujeme do mixéra, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, šťavu z jednej polovice citróna alebo limetky a podľa potreby dolejeme olivový olej. Celú zmes vymixujeme do hladka a dáme do pohárika a uskladníme do chladničky.

  3. 3

    Pesto môžete podávať na cestovinách, hriankach, dokonca ním môžete potrieť aj burgerové žemle, prípadne podávať s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia