prazdny

Farebné bláznenie

Slané chuťovky

Tento recept som spozorovala v jednom televíznom programe a po vyskúšaní celá rodinka len chválila.

prazdny

Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)

Dezerty

Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...

prazdny

Tuniak so zeleninou

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...

prazdny

Pistáciové keksíky

Dezerty

Všetky suroviny spolu zmiešame aj so zmäknutým maslom. Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme na...

prazdny

Tajomstvo improvizácie

Bezmäsité jedlá

Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

prazdny

Bačovský rezeň s údeným a parenicou

Bravčové mäso

Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

prazdny

Bravčové rebierko na horčici

Bravčové mäso

Prastarý recept mojej mamy.

prazdny

Skalolezecké karé

Bravčové mäso

Tento recept pochádza z televízneho programu s p. Bičanom. Používame ho pri slávnostnejších okamihoch, alebo pri...

prazdny

Škubánky s makom

Bezmäsité jedlá

Vraj český recept... môj ocko ho pozná ako makové gule, inak sa to vraj volá...

prazdny

Hovädzie rezne dusené

Hovädzie mäso

aj tento mám od kamarátovej mami

prazdny

Kura s omáčkou

Kuracie mäso

:) vyskusajte velmi dobry :)

prazdny

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov

Hlavné jedlá

Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

prazdny

Rýchly rez s tvarohom

Dezerty

Na dnes som upiekla tento rýchly tvarohový rez.

prazdny

Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom

Hlavné jedlá

Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín...

prazdny

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou

Cestoviny

Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

prazdny

Pečena paprika

Večera

rychla, jednoducha a chutna večera

prazdny

Čučoriedkový zákusok

Dezerty

Recept mám odpísaný už ani neviem s kade... Ale cez týždeň som našla na inej stránke nátierku...

prazdny

Plnená tekvica s tofu

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...

prazdny

Banánové rezy

Koláče

Tento recept sa mi celkom vydaril :D Teda mne a otcovi :) Odporúčame bol dobrý :D

prazdny

Makovo-čerešňová torta

Torty

Babka mala narodky :) . Keďže ona pečie vždy tradičné torty, ja som jej...

prazdny

Šúľance z cottage cheesu a celozrnnej múky

Bezmäsité jedlá

Toto je tzv. recept čo chladnička a špajza dala :-) Mala som strašnú chuť na tvarohové šúľance...

prazdny

Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami

Dezerty

Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...

prazdny

Fazuľové klíčky s tofu

Bezmäsité jedlá

Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

prazdny

Treska zapečená s paradajkou

Hlavné jedlá

Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

prazdny

Gnocchi s kuracími pečienkami

Kuracie mäso

Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

prazdny

Špízy z kuracích pŕs na citrónovej tráve

Kuracie mäso

Kuracie špízy v marináde s citrónovou trávou

prazdny

Bravčová panenka so sušeným ovocím

Bravčové mäso

Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...

prazdny

Jednoduchá bezmliečna nátierka

Kuracie mäso

Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...

prazdny

Želé z Cabernetu Sauvignon

Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...

prazdny

Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)

Dezerty

Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

prazdny

Husací pekáč s lokšami a červenou kapustou

Hlavné jedlá

Hus umyjeme a opláchneme pod studenou vodou, potom poriadne nasolíme a vložíme do pekáča, v...

prazdny

Čína tak trochu netradične

Kuracie mäso

Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.