Králik podľa Huberta fotorecept
Foto: kvakac
Je to jednoduchý recept a veľmi chutný. Mám ho od známeho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1200 g |
|
100 g |
|
150 g čerstvé alebo zmrazené |
|
1 ks menšia čerstvá |
|
3 ks stredná |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
750 ml |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca, v ktorom to budeme variť dáme olej a pár kociek slaniny zohriať. Na tom opečieme králičie kúsky. Z každej strany tak po tri minúty a vyberieme z hrnca.
-
2
Do výpeku dáme slaninu pokrájanú na kocky a cibuľu na drobno. Smažíme do červena, tak 15 - 20 minút.
-
3
Potom pridáme cesnak a kapiu pokrájané na drobno, chvíľu podusíme -
-
4
a pridáme dubáky, tie podusíme až sa nám všetka voda vyparí.
-
5
Teraz na slabom ohni nasypeme mletú papriku. Necháme chvíľu vylúhovať.
-
6
Napokon dáme mäso a zalejeme vývarom. Varíme až je mäso mäkké. Teraz osolíme, ale opatrne, totiž vývar je slaný.
-
7
Smotanu si rozmiešame s mukou a cez sitko ju vlejeme do hrnca. Rozvaríme a potom na pomalom ohni varíme aspoň 15 - 20 minút. Nech je múka riadne prevarená. Prípadne dosolíme a odstavíme.
-
8
Počas varenia si pripravíme prílohu. Original sú špenátové halušky. Mne sa ich nechcelo robiť, tak som uvaril celozrnné špenátové cestoviny. Králik s tými dubákmi dostane veľmi dobrú chuť.
Ďakujem za koment. Varenie ma baví, tak sa snažím nech nám to aj chutí.
Ďakujem za koment. Ja tiež nemám všetko domáce. Králika dostať aj v Lidli dobrej kvality a ceny.
Vďaka za koment. Ako mazákovi nie to by ma boleli uši.
Vďaka za koment no ja som len učeň oproti tebe.
Ďakujem za koment a dobré si to vystihla dá sa to spraviť aj z iného mäsa.
Ďakujem za koment.
Ďakujem za koment. Nech vám chutí.
Ďakujem za koment je to uznanie od takého majstra. Vďaka za radu a tiež Vás zdravím.