Králik podľa Huberta fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. marca 2019 16:12
Ďalšie recepty »
Králik podľa Huberta (fotorecept)Foto: kvakac

Je to jednoduchý recept a veľmi chutný. Mám ho od známeho.

6
porcií
10 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

1200 g
100 g
150 g čerstvé alebo zmrazené
1 ks menšia čerstvá
3 ks stredná
4 strúčiky
2 PL
750 ml
500 ml
2 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca, v ktorom to budeme variť dáme olej a pár kociek slaniny zohriať. Na tom opečieme králičie kúsky. Z každej strany tak po tri minúty a vyberieme z hrnca.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku dáme slaninu pokrájanú na kocky a cibuľu na drobno. Smažíme do červena, tak 15 - 20 minút.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme cesnak a kapiu pokrájané na drobno, chvíľu podusíme -

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pridáme dubáky, tie podusíme až sa nám všetka voda vyparí.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz na slabom ohni nasypeme mletú papriku. Necháme chvíľu vylúhovať.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napokon dáme mäso a zalejeme vývarom. Varíme až je mäso mäkké. Teraz osolíme, ale opatrne, totiž vývar je slaný.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smotanu si rozmiešame s mukou a cez sitko ju vlejeme do hrnca. Rozvaríme a potom na pomalom ohni varíme aspoň 15 - 20 minút. Nech je múka riadne prevarená. Prípadne dosolíme a odstavíme.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas varenia si pripravíme prílohu. Original sú špenátové halušky. Mne sa ich nechcelo robiť, tak som uvaril celozrnné špenátové cestoviny. Králik s tými dubákmi dostane veľmi dobrú chuť.

    Králik podľa Huberta (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist