Hroznová bublanina

lenka0 - fotkalenka0, 10. mája 2015
Hroznová bublanina
Foto: lenka0

Suroviny

6 ks
200 g
300 g
250 g
1 PL
3 ČL
2 bal.
600 g
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmaknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žltkami. Pridáme citronovú šťavu,vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšlahaný sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na vymastený,múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Bobule hrozna(hrozno možeme dať biele alebo červené,ja som dala červené preto to vyzerá ako čerešne :D) umyjeme,osušíme,vačšie bobule prekrojíme na polovicu a dáme do misky.Poprášime ich hrubou múkou(aby nám neklesli pri pečení dole)a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto.

  4. 4

    Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Upečený,vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.Dobrú chuť :)!

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Hroznový koláč nerobievam, ale maslovú bublaninu máme radi, už som si ho uložila, čoskoro vyskúšam. Vyzerá výborne.
Výborná bublania Lenka0. Pred chvíľou som dopiekla a aj sme už ochutnali. Ďakujem za recept.