Foto: mariana33
Aj tento recept som odkukala na TV Paprika....varil ho tam slovenský kuchár Laci Hornáček...sekaná je jednoduchá a pritom chutná...
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame a podusíme na masti. Žemle namočíme do mlieka, cesnak rozotrieme. Mäso, vajcia, namočené žemle, cesnak, podusenú cibuľu, petr.vňať, majoránku zmiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ok je potrebné, tak pridáme strúhanku. Pre ešte lepšiu chuť môžme pridať nastrúhaný syr. Zo zmesi vytvarujem bochník, dáme ho do vymasteného pekáča, potrieme masťou a posypeme strúhankou. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme na 180st. asi 45min. Pred dopečením odokryjeme.
Jednoduché a celkom chutné.
sekaná sa dobre tvaruje vo fólii posypanej strúhankou,pečieme samozrejme bez fólie a pravidelne polievame výpekom,získa zlatohnedú chrumkavú kôrku
ďakujem za priazeň,