Pesto

dora - fotkadora, 27. októbra 2009
Pesto
Foto: dora

Pesto sa využíva predovšetkým ako omáčka na cestoviny i keď ho nájdeme aj v paradajkových polievkach, na pizzi, či na bruschette. Pesto sa dá Zobraziť celý popisPesto sa využíva predovšetkým ako omáčka na cestoviny i keď ho nájdeme aj v paradajkových polievkach, na pizzi, či na bruschette. Pesto sa dá nakombinovať s rôznymi druhmi cestovín, či už sú to špagety, penne, farfalle...

20 minút
príprava

Suroviny

60 g
6 ks
45 g
125 g
175 ml




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu rozmixujeme. Originálne pesto by sa malo pripravovať v mažiariku, no pri väčších množstvách je to dosť nepraktické.

  2. 2

    Pesto je najlepšie čerstvo pripravené, ale dá sa tiež konzervovať. V chladničke vydrží dosť dlho, avšak povrch musí byť zaliaty olejom, aby nesplesnivel. Aj keď z neho odoberieme, je treba dbať, aby nevyschlo a olej bol stále prítomný ako povrchová vrstva, ktorá pokrýva omáčku. Z tohto množstva nám pesto vyjde asi na 2 - 3 malé poháriky od tatarskej. Môžeme nechať v chladničke pol roka, aj viac.

Diskusia k receptu

starka
Píniové oriešky dávajú pestu originálnu chuť, ale robila som ho aj s inými ( dostupnejšími) orieškami a chutilo nám. Naposledy vlašské jadrá v zmesi so slnečnicovými semienkami.
dora
hej, dajú sa použiť rôzne alternatívy a pesto je vždyt aj tak chutné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia