Foto: myalab
Dnes som potrebovala chutne, rýchlo a zdravo navariť. Tak som vymyslela túto kombináciu.
porcie
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Syr ementál v elektrickom sekáčiku rozmixujeme na malé kúsky. Umytý karfiol (menší) rozoberieme na ružičky a tiež v sekáčiku rozmixujeme na jemno alebo nastrúhame na elekrickom mlynčeku. Spolu so syrom preložíme do misy. Pridáme celé vajíčka, ovsenné vločky, pochúťkovú smotanu, mletú rascu, bazalku, saturejku a zamiešame na hustejšiu kašu. Hmotu vložíme do pekáčika, vyloženého papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Na vrch dáme plátky syru niva tak, aby bol povrch zakrytý. Syr môžeme aj rôzne obmienať. Zapečieme v rúre. Zvolila som program zapekaná zelenina, ktorý jemne dávkuje aj paru. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi. Jedlo som vôbec nesolila, ale kto uprednostňuje slanšie, tak pridá trošku soli. U nás sa podávalo bez tatárskej omáčky, ale pokojne si môžete pridať.
Diskusia k receptu