Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou
Foto: nox
Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo Zobraziť celý popisUž istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo už dávnejšie, tak som k tomu hľadala vhodnú prílohu, nakoľko pri tomto type stravy sa nepoužívajú zemiaky, či ryža.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.
- 2
Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.
- 3
Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to jeden z pokusov, keď človek má chuť na sladké, ale nechce to prehnať. A šťavu s kompótu riedim vodou, ale nemusí sa použiť samozrejme. A mne osobne sa tá kombinácia mäsa a ovocia veľmi páči.
Broskyňa sa dá vymeniť napr. aj za šampiňóny.