Smotanový čučoriedkovník
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 ml |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1/2 ks na kôru |
|
3 ks |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
250 g |
|
4 PL |
|
Krém: | |
20 g |
|
30 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do polotuha. Po jednom zašľaháme vajcia a citrónovú kôru. Pridáme múku a prášok do pečiva a opäť šľaháme. Cesto má správnu konzistenciu, keď v ťažších kusoch odpadáva od metličiek.
- 2
Rúru vyhrejeme na 200°C a cesto vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy s priemerom 26 cm. Cesto dáme do formy a pridáme asi 2/3 čučoriedok obalených v 2 PL škrobovej múčky. Pečieme na druhej koľajničke odspodu 35 minút.
- 3
Krém: Maslo rozpustíme, zmiešame s 25 g cukru a mandľovými lupienkami. Žĺtok, mascarpone, zvyšný cukor a škrobovú múčku vymiešame na hladký krém. Bielok vyšľaháme dotuha a vmiešame do krému. Krém nanesieme na predpečené cesto a pridáme zvyšné čučoriedky a mandľovú zmes. Pečieme ešte asi 25 minút. Necháme vo forme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu