Wok so zeleninou, s kačacinou a rezancami
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 20 – 25 minút. Kačacie prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici, dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 180 °C a necháme odležať.
- 2
Na oleji opražíme čili pastu, strúčik cesnaku a polovicu najemno nakrájaného póru. Postupne pridávame na tenké plátky nakrájané kačacie prsia, baby mrkvu, omáčku pad thai, arašidy, ryžové rezance, zvyšok póru, sójové klíčky, opražené arašidy a všetko spolu ešte opražíme, aby sa spojili chute.
- 3
Omáčku pad thai môžeme aj vyrobiť tak, že zmiešame 2 PL rybacej omáčky, 2 PL ustricovej omáčky, 2 PL hnedého cukru, 1 PL čili a 3 PL koncentrátu z tamarindu (tamarind zmiešame s troškou vody).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu