Wok so zeleninou, s kačacinou a rezancami

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
Wok so zeleninou, s kačacinou a rezancami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 g
1 strúčik
400 g
200 g
30 g opražené
30 g




Postup

  1. 1

    Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 20 – 25 minút. Kačacie prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici, dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 180 °C a necháme odležať.

  2. 2

    Na oleji opražíme čili pastu, strúčik cesnaku a polovicu najemno nakrájaného póru. Postupne pridávame na tenké plátky nakrájané kačacie prsia, baby mrkvu, omáčku pad thai, arašidy, ryžové rezance, zvyšok póru, sójové klíčky, opražené arašidy a všetko spolu ešte opražíme, aby sa spojili chute.

  3. 3

    Omáčku pad thai môžeme aj vyrobiť tak, že zmiešame 2 PL rybacej omáčky, 2 PL ustricovej omáčky, 2 PL hnedého cukru, 1 PL čili a 3 PL koncentrátu z tamarindu (tamarind zmiešame s troškou vody).

Diskusia k receptu

zivestriebro
Konečne tu vidím správny postup na ryžové rezance. Pretože spravidla sa pri nich (dokonca aj v návodoch na obale) dočíta človek samé hovadiny.