Prebytočná údenina fotorecept

danculka - fotkadanculka, 1. januára 2011
Prebytočná údenina (fotorecept)
Foto: danculka

vlastný recept,lebo nemám rada ,aby sme jedli mesiac udeninu,len preto,že nevieme , čo s ňou,ak máš tento problém,využi môj recept na zavarenie tejto udeniny...

160 minút
príprava

Suroviny

 koľko zostáva
 poodkrajované
  podľa potreby

Online leták

Postup

  1. 1

    Nakúpila si veľa,alebo neprišlo toľko hostí ako si očakávala?:nakrájaj údeninu na hrubšie pláty,kedže aj moja bola chudá tak som pridala do každého pohára mastné okrajky a šunky koľko sa vmestí do pohára...

    Prebytočná údenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každého pohára dáme 2 PL vody a poháre zavíčkujeme a sterilizujeme 2 1/2 hod. Už hotové môžeme použiť kedykoľvek na nejaký prívarok a máme hotový obed...Dobrú chuť...

    Prebytočná údenina (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

sedmak
TO sa môže nakladať aj uvarená udenina?
sovka62
Super @danculka , a ešte by si mohla hodiť nejaký recept, čo spraviť s asi pol kilom debrecínky, skoro pol kilom pražskej šunky, celým chlebom a podobne.Vždy sa zapoviem, že tentoraz to lepšie odhadnem, ale v obave, aby niekomu niečo nechýbalo, nakúpim radšej viac. Teraz, keď pozriem do chladničky, ježia sa mi vlasy na hlave a to už ani nehovorím o marinovanom mäse, predpripravených kuracích prsiach.....A to sme na to všetko dvaja stravníci.
odetapka
presne ako u nas sovka62, nakupila a navarila ako pre cely sluzobny oddiel a tiez sme nakoniec len 2-ja. ale vzdy lepsie, ako keby malo chybat :)
danculka
sovka v tomto Ti pomôže už len mraziak,ado ,,fašiangov nemusíš nakupovať...:)))
katamama
Máš dobrý nápad danculka,to by ma nenapadlo. Dala by som asi zamraziť ale v prípade vypnutia prúdu by to bolo zle riešenie....
danculka
Mám v tomto období,zlé skúsenosti s el. energiou a všetko sa zamraziť nedá ,, mraznička by musela byť,ako špajza..:))))
sovka62
Nuž, Danculka, už som to napchala do mrazničky, ale keď to vyberiem, nebude to nič moc. Už to mám skúsené, tie plátky budú akési vodnaté, takže na chlieb by som ich už nedala. Zvyčajne ich použijem do varenia, napr. do plnky do kurčaťa, alebo ako plnku do knedličiek, tam sa to stratí.
danculka
Tak to máš pravdu,až sa človek zamyslí nad tým,že kde sa toľko vody vzalo...
jerica
Tvoj recept je vhodný keď ideš na dovolenku kde si varíte sami tak sme to robievali keď sa chodilo na stanovačku .Tieto vianoce som si povedala že len toľko aby sa všetko spotrebovalo,nič pre sýkorky a havina,ale ako @sovka62 ,len s menším množstvom,čo aj ostalo to sme s mojim postupne podojedali,ináč dva sendviče a udené išli do mrazáku,našťastie koláče som porozdelovala ďeťom na tri časti neostalo nič , k novému roku som napiekla "bajgle" orechové,makové,kakaové a tvarohový.
danculka
Naučí nas to ,ako hospodáriť,ked´pár krát zdvyhnu ceny,budeme nakupovať po menej...
bejda7
Dobrý nápad,mi tiež dávame do mraziaku a potom zúžitkujeme na francúzske zemiačky.