Paradajková polievka

niwusa - bez fotkyniwusa, 7. apríla 2012
2-3
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

  (olej)
20 g
podľa chuti
štipku
1-2 lístky
kto chce môže dať
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Spravíme si zápražku (polievka je chuťovo lepšia keď je zápražka spravená na masti), ktorú zalejeme vodou (pridáme len toľko vody akú chceme mať hustú polievku), pridáme pretlak, vanilkový cukor, cukor, soľ, bobkový list, klinčeky (nemusia sa dávať) a necháme zvariť.

  2. 2

    Keď sa nám polievka varí tak pridáme cestovinu, Ja dávam písmenká alebo ryžu. Povaríme nejaké 3 minúty s cestovinou a odstavíme hotovú polievku. Cestovina ešte nemusí byť hotová, ale treba chvíľu počkať a ona dôjde. Podávame so syrom.

  3. 3

    Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

evanaaa
Polievku som ešte nerobila, ale omáčky robím, naposledy asi pred dvoma týždňami, v podstate je to to isté, len polievka je redšia. Ja do zásmažky dávam aj štipku škorice a červ. ml. papriku, prípadne aj ztrocha paprikovej pasty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia