Torta Markíza

andri - bez fotkyandri, 20. januára 2011

Toto je rýchle, chutné, a zrejme kalorické! :)

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

2 bal
6 ks
300 g
250 g
200 g
200 g, pomleté
100 g, osladené




Postup

  1. 1

    Vymiešame na penu 6 žltkov, 200 g cukru a 1 margarín. Do peny pridáme 200 g roztopenej čokolády.

  2. 2

    Vyšľaháme na sneh 6 bielkov a 100 g cukru a túto zmes vmiešame do čokoládovej peny. Potom do zmesy pridáme 200 gr mletých orieškov (vlašské, lieskové, mandle... podľa chutí a stave zásob).

  3. 3

    Okrúhlu misku obložíme potravinovou fóliou a následne piškótami namočenými do osladeného mlieka a vlejeme krém. Vyrovnáme a na vrch obložíme namočenými piškótami. Dáme do mrazničky kým nestúhne (3-4 h), tanier a prevrátime tortu.

Diskusia k receptu

jarca
Ojojoj, tolko surovych vajec, to si teda netrufam jest.
andri
@alexdidi : teta, ktora mi recept dala v Srbsku to tak nazvala :) Preco - netusim :)
@jarca : ja si davam kvalitne vajicka, a spotrebujeme to vzdy do 2 dni ;) Aspon viem co v tej torte je, na rozdiel od kupovanych. Samozrejme, kazdy postupuje podla vlastnych stravovacich zasad :) Ale stoji to za pokus ;) mnaaam
matahari1974
niekto nemusi surove vajíčka a preto nejdedia ani Tiramisu.Ja môžem taketo veci ukladam do KK
evanaaa
Možno preto markíza, že keď sa to prevráti, pripomína to krinolínu, neviem.
klaura
Mojim neduhom je, oblizovat surové piškótové cesto ... ešte nikdy som z toho nemala problém a to vajíčka len kupujem. Nebojím sa surových vajec ... ale možno raz na to škaredo doplatím ... :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia