Muffiny

amexa - bez fotkyamexa, 31. decembra 2011
Muffiny
Foto: amexa

Moje osvedcene muffinky

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnček
2 lyžička
1 hrnček vlažné
1
3 polievková lyžica
 trosku
1 sáčok
1/2 hrnček
Podla chuti:
 mrazene
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiesame vsetky sypke suroviny, v druhej vsetky tekute a rozslahame. Zmiesame dohromady. Cesto mi vystaci na 12 muffinov (takych akurat) . Do formicky hodim trosku ovocia, dam pomocou dvoch lyziciek cesto a nakoniec este posypem drobnym ovocim (cucoriedky). Peceme 180-190°C asi 20 minut. Este horuce polejem bielou polevou (pouzivam sackovu Dr. Oetker) a posypem orieskami.

    Muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Dalsia varianta je s kuskom horkej cokolady a na vrchu mandarinky - super stavnate su. Hrncek je klasicky 250ml.

    Muffiny - obrázok 2

Diskusia k receptu

amexa
nooo tieto su uplne super - mierne kysle ovocie a do toho biela cokoladka...mnam
tykadielko
Martuška 23....ja pečiem a varím s láskou a to isté určite aj Amexa....keby ste videli , ako ja niekedy narýchlo naškrabem dajaký dobrý recept...dôležité je pre mňa,že je to skvelý recept a pre mňa v pohodke čitateľný.....prajem Vám všetko dobré v novom roku ,hlavne veľa zdravíčka a lásky :-)
amexa
fuuuha dakujem za upozornenie, prekladala som z ceskeho receptu a pisala som ho povodne sama pre seba,a viac receptov naraz. Takze tak narychlo....ale aj tak neospravedlnitelne. Uz som opravila. :)
evanaaa
práve som chcela napísať, že ja tam nevidím nejaké veľké prehrešky voči gramatike, ale vraj si opravila. Muffinky som si dala do KK už keď som prvýkrát videla recept, pačia sa mi - aj na vzhľad ale aj chuť si viem predstaviť.
orchidea
aj u nás sú muffinky častým dezertom, máš ich pekné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia